NG LJETO 19.: Glazbe za svačiji ukus i sve uzraste

1317 0

Autor Franjo Samardžić

Iako je velik iskorak napravljen u posljednjih nekoliko godina organizatori, Grad Nova Gradiška i gradska Turistička zajednica, ove su godine glazbene programe proširili na još dva kvalitetna glazbena dana

NOVA GRADIŠKA, 26. srpnja 2019. – Korak po korak i tako 24 godine Novogradiško glazbeno ljeto raste  svojim, ponajprije glazbenim, ali i ostalim sadržajima koje bi  bilo nepravedno nazvati  samo popratnim sadržajima. Danas je  ova glazbeno-kulturno-gospodarsko-turistička manifestacija postala  prepoznatljiva kao  ljetna regionalna manifestacija na kojoj ima glazbe za svačiji ukus i sve uzraste, jela, pića i dobre zabave.

Ove godine  svojim glazbenim sadržajima trebala bi, kako je na konferenciji za novinare  obrazlažući glazbene programe kazao Bernard Kumić-Berny,  nadmašiti sve dosadašnje. Iako je  velik iskorak napravljen u posljednjih  nekoliko godina organizatori, Grad Nova Gradiška i gradska Turistička zajednica, ove su godine glazbene programe proširili  na još dva  kvalitetna glazbena dana.

Odnosi se to  na prvi dan (srijeda  14. kolovoza)  kada će koncert   održati Damira Kukuruzovića& Django group koji se najavljuje kao  jaaz poslastica. Radi se o gitaristu  koji   dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta u Hrvatskoj. Ovaj  svjetski poznat virtuoz na gitari promotor je  romskog jazza u Hrvatskoj, a  njegov  kvartet, nastupao je na svim važnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju romske glazbe i američkog jazza.

Na višu razinu ove je godine podignut i završni dan, nedjelja 18. kolovoza, koji je  tradicionalno  namijenjen ljubiteljima folklora koji će  moći užIvati u  cjelovečernjem koncertu  Folklornog ansambla Zagreb-Markovac iz Zagreba koji je  jedan od najboljih amaterskih folklornih ansambala.

Tri središnja glazbena dana  sigurno će i ove godine u središte grada privući tisuće posjetitelja.

 

Četvrtak, 15, kolovoza, tradicionalno je rezerviram za rock večer. Nastupit će THE ROCKERI, TWIN ROCK, SILENTE I DARKO RUNDEK & EKIPA. 

Petak,16.kolovoza je tamburaška večer. Nastupaju  TS RUBATO,  BERDE BAND i  BOSUTSKI BEĆARI s novim pjevačem. Ova večer  završit će nastupom  Maje Šuput.

Subota,17. kolovoza tradicionalno počinje festivalom „Djeca pjevaju hitove“ u organizaciji udruge „Hobotnica“ i Pave Funarića koji će ove godine na novogradišku glazbenu pozornicu  dovesti  14 djece i mladih pjevačkih nada. Večer se nastavlja nastupom mladog popularnog benda „LJUBAVNICI“ iz Svete Nedelje,  koji se  najavljuje  kao trenutno najpopularnija ekipa u zabavnom žanru i  bit će, kako  kaže Bernard Kumić-Berny, sjajna uvertira za koncert Željka Joksimovića.

Related Post