Nikolina Manojlović Vračari i Roman Simić na Festivalu knjige i književnosti Pazi, knjiga!

185 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠA, 14. listopada 2020. – Uz pridržavanje epidemioloških preporuka POU MAR je danas obilježilo Festivala knjige i književnosti Pazi, knjiga! – najstariji književni festival u Hrvatskoj namijenjen djeci i mladima. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, medija RH i Grada Zagreba.

U Domu kulture organiziran je susret s Nikolinom Manojlović Vračari, multimedijalnom umjetnicom, ilustratoricom i spisateljicom i Romanom Simićem autorom slikovnice Jura i gospođica Zavissst, koja je prošle godine nagrađena nagradom “Grigor Vitez”. Dobitnik je i nagrade za najbolju slikovnicu koja se dodjeljuje svake godine u sklopu festivala Pazi Knjiga!.

Za učenine su pripremili su kazališno čitanje slikovice, likovnu radionicu, malu kazališnu radionicu u kojoj su djeca podijelila ukoge iz slikovnica, glumili sadržaj i razgovarali s umjetnicma.

-Na Festivalu knjige i književnosti Pazi, knjiga! sudjelujemo od 2017. godine kada smo priredili niz radionica, izložbi i predavanja za djecu i mlade. Ove godine također surađujemo, ali u manjem opsegu zbog epidemioloških neprilika. Zbog epodemiološplkih mjera otežana je organizacija svih događanja, ali uz trud i napor svih djelkatnika trudimo se i dalje organizirati razna događanja u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama- kazala je ravnateljica Danijela Juranović.

Related Post