“NOĆ KNJIGE 2017. u Gradskoj knjižnici – NOĆ KNJIŽNIH RADOSTI”

1879 0

NOVA GRADIŠKA – Pod motom „Bilo kuda, čitaj svuda!“ Noć knjige 2017. održana je sinoć u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška. Uz knjižničare okupili su se mali i veliki čitatelji i brojni sudionici programa koji su se družili do kasno u noć i zajedno slavili knjigu.

Pozdravila ih je ravnateljica Biljana Dakić. Zahvalila se pokrovitelju Gradu Nova Gradiška, suorganizatorima i suradnicima Noći knjige koji su književno-glazbenim i scenskim programima, te kreativnom radionicom čitanja doprinijeli vedrom druženju. Okupljene je u ima grada pozdravio Goran Bašić ističući važnost knjige i čitanja u vremenu otuđenih ljudi u kome živimo.

Na prigodnoj svečanosti dodijeljena su priznanja “Najčitateljicama i najčitateljima Odjela za djecu i Odjela za odrasle GKNG u 2016. godini.

-Vi ste svjetlost ovoga grada, mali i veliki čitatelji, od najmlađeg čitatelja koji će također primiti nagradu do onih koji čitaju nekoliko desetljeća. Upućujem vam velike čestitke. Sretni smo što ste večeras s nama i što smo jedan od 234 grada u Hrvatskoj u kojima se proslavlja ova noć – kazala je prof. Biljana Dakić i dodala da se nalaze u malom prostoru Dječjeg odjela gdje će primati svoja zaslužena priznanja i još jednom ukazala na potrebu da Nova Gradiška dobije novu knjižnicu.

rvatskoj HPozdravljeni su i novogradiške književnice i književnici: Elvira Slišurić (uz najavu knjige za djecu “Kuća kralja paukova” u izdanju Tim-Studija iz Rijeke, Sanje Šimić i Igor Samac. Okupljenima su se obratili Ailvio Stilinović, kao kazališni djelatnik, i mlada slikarica Jelena Kovre.

U programu su sudjelovali učenici Gimnazije, Elektrotehničke i ekonomske škole i Industrijsko-obrtničke škole i njihovi mentori.

Kreativnu radionicu čitanja „DVOSTRUKI DNEVNIK“ vodila je Nada Šerić, prof.s tr. suradnica savjetnica, a u glazbenom dijelu programa nastupile su Filipa i Nika Sigurnjak, učenice Glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška, uz mentoricu Marinu Karešin, te glazbeni duo Karmen & Karlo Szabo , Amalija Bratek i drugi.

Dodajmo da je u Gradskoj knjižnici 21. travnja na oba odjela za korisnike bila provedena akcija vraćanja knjiga bez naplate zakasnine te besplatna učlanjenja za prvih pet novih članova.

Related Post