NOVA GRADIŠKA: U Željezničkoj ulici pronađene odbačene ručne bombe

954 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Ilustracija
NOVA GRADIŠKA, 31. srpnja 2020. – Kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska u Željezničkoj ulici u Novoj Gradiški građanin je pronašao dvije ručne bombe i ozbiljno ugrozio sigurnost građana.
Nakon dojave policijski službenik stručno osposobljen za protueksplozijsku zaštitu, na siguran ih je način preuzeo. Radi se o ručnoj bombi M75 i ručnoj bombi M50 P3.

Policija apelira na građane da ubojita sredstva ne ostavljaju na javnim i privatnim prostorima, ne odbacuju u smeće, šumske predjele ili kanale, jer bi netko mogao stradati. Kako ne bi došlo do neželjenih stradavanja, a obzirom da je Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna, građani koji imaju oružje u nelegalnom posjedu, mogu se odlučiti na dragovoljnu predaju bez sankcija. Potrebno je samo pozvati policiju na broj telefona 192 i policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju te na siguran način preuzeti oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo.

Related Post

MEĐUDRŽAVNA SURADNJA

Autor - 04/04/2013 0
SLAVONSKI BROD, 4. travnja 2013. – Veleposlanica Republike Makedonije Daniela Karagjozoska posjetila je Slavonski Brod i sastala se s predstavnicima…