STOŽER CZ BPŽ:  Potvrđene  tri  nove osobe pozitivne na virus SARS-CoV-2.

337 0

Za predstojeći je vikend Županijskom Centru 112 prijavljeno 7 javnih okupljanja sa više od 100 sudionika  – 5 svadbenih svečanosti te po jedno glazbeno i sportsko događanje

 

SLAVONSKI BROD, 31.  srpnja  2020. – U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri (3) nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2.

U tijeku je epidemiološka obrada zaraženih osoba i njihovih kontakata.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 160, dok je broj aktivnih slučajeva 12 (2 osobe manje u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirane su 3 osobe (1 osoba više u odnosu na prethodni dan). I dalje se smanjuje broj osoba koje su pod mjerom samoizolacije te se trenutno na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalazi 49 osoba (19 osoba manje u odnosu na prethodni dan).

Sukladno „Odluci o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19“, za predstojeći je vikend Županijskom Centru 112 prijavljeno 7 javnih okupljanja sa više od 100 sudionika (5 svadbenih svečanosti te po 1 glazbeno i sportsko događanje).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana-navodi u današnjem priopćenju Stožer CZ BPŽ.

Related Post