Novagra predstavlja dobitnike gradskih priznanja: NAGRADA GRADA dodijeljena Gimnaziji Nova Gradiška

960 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 13. prosinac 2019. -Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjelio je javno priznanje, NAGRADU GRADA, GIMNAZIJI NOVA GRADIŠKA, za 100-godišnji iznimno značajni doprinos razvoju školstva za grad Novu Gradišku i Republiku Hrvatsku.
Nagradu grada su mu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca, maturantima Marti Kekez i Karlu Bukviću, uručili gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.

Gimnazija Nova Gradiška njeguje i promiče prosvjetne, kulturne, humanističke i etičke vrijednosti i predstavlja duhovno izvorište novogradiškoga kraja.
U proteklih sto godina koliko postoji mogli bismo nabrojiti desetke uspješnih znanstvenika, umjetnika, kulturnih i političkih djelatnika koji su potekli iz ove ustanove i zadužili ne samo naš kraj nego i cijelu Hrvatsku, a mnogi su poznati i izvan granica naše domovine.
Gimnazija Nova Gradiška ističe se po osobitim aktivnostima učenika i nastavnika, a rezultati se očituju u projektima koje realiziraju i uspjesima naših učenika i nastavnika. Učenici i profesori Gimnazije Nova Gradiška redovito sudjeluju na državnim natjecanjima ostvarujući iznimne rezultate.
Tolerancija, humanost, ljudska prava, zaštita prirode, vrijednosti su koje u školi promiču niz godina, s tim načelima nastavljaju i dalje.
Što pojedinac može učiniti za sebe, kako bi si osigurao dugoročnu konkurentnu prednost na tržištu rada? Klasični odgovor je: ulagati u znanje. Ipak, u današnjem brzom i često zbunjujućem svijetu racionalno se zapitati: treba li zaista i isplati li se,ulagati u znanje? Dakako da se isplati jer nitko na svijetu nije jači od čovjeka koji zna.
Gimnazija Nova Gradiška ustanova je koja je u svijet poslala generacije učenika koji su danas poslovni ljudi, umjetnici, znanstvenici, profesori…Škola je to koja ima vrijedne učenike koje pripremaju za svijet, Škola za život.
Značaj i vrijednost Gimnazije Nova Gradiška prepoznalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja uvrstivši je u veliki projekt Škola za život kao jednu od 26 srednjih škola koje su izabrane.
Nagrada Grada koju su primiti nije nagrada samo današnjoj generaciji učenika i profesora. To je odavanje priznanja svima koji su u proteklih stotinu godina ugradili sebe u školu koja je postala kulturna i intelektualna institucija i prepoznatljivost Nove Gradiške.
Bivšim i sadašnjim djelatnicima i učenicima čestitamo na nagradi grada.

Related Post

ŽUPAN U BRISELU

Autor - 04/04/2014 0
SLAVONSKI BROD, 4. travnja 2014. – Od 2 travnja, u Briselu se održava 106. plenarno zasjedanje odbora regija na kojem…