Novagra predstavlja dobitnike gradskih priznanja: NAGRADA GRADA uručena prof. MIJI MATOŠEVIĆU

1432 0

NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje, NAGRADU GRADA, profesoru MIJI MATOŠEVIĆU, za izniman cjeloživotni doprinos unapređenju i promicanju vrijednosti srednjoškolskog obrazovanja. Nagradu grada su mu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca, uručili gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.
-Profesor Mijo Matošević rođen je u Cerničkoj Šagovini, diplomirao na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, dugogodišnji je ravnatelj Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška. U odgoju i obrazovanju je proveo ukupno 41 godinu.
Skroman je ovo, optimističan čovjek koji je cijeli svoj život posvetio učenicima, prenosio bogato znanje i iskustvo i s profesorima i svim djelatnicima, ovu školu učinio prepoznatljivom, ne samo u županiji i RH, nego i izvan njezinih granica, posebice u Austriji i Njemačkoj. Profesor je to koji je školu uveo u vrijeme novih tehnologija, osuvremenio nastavu, otvorio suradnju s Udruženjem obrtnika grada Nova Gradiška, ali i s kompleksom Valamar hotela u kojima učenici ugostiteljskih zanimanja obavljaju praksu, a ne mali broj njih našao je na taj način i posao.
Industrijsko-obrtnička škola niz godina sudjeluje u Erasmus projektima, tako da su učenicima, budućim majstorima, otvorene mogućnosti stjecanja znanja i vještina zahvaljujući partnerstvu u projektima sa školama u Mađarskoj, Austriji, Njemačkoj, Švedskoj. Škola je osnivač Susreta učenika u pomoćnim zanimanjima, a tradicija obrazovanja u Industrijsko-obrtničkoj školi neprekidna je 130 godina, dok 40 godina obrazuje i učenike u pomoćnim zanimanjima.
Kako naš profesor Matošević voli reći, oni stvarno jesu škola za život, jer obrazuju i odgajaju za tržište rada.
Autor je udžbenika za strojarsku struku te voditelj uvođenja novih zanimanja u obrazovni sustav Republike Hrvatske. Dobitnik je niza nagrada i priznanja; njegov osobni angažman, trud i rad prepoznala je struka, dodijelila mu vrijednu Nagradu za životno djelo „Ivan Filipović“. Bio je gradski vijećnik, zamjenik gradonačelnika, dugogodišnji djelatnik u sportu, aktivni suradnik s udrugama koje skrbe o djeci bez adekvatne biološke obitelji. U srcu i duši bio i ostao profesor – piše u obrazloženju.

 

Related Post

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

Autor - 23/10/2014 0
SLAVONSKI BROD, 23. listopad 2014. – Početkom listopada, Udruga IPA (International Police Association) Brodsko-posavske, ugostila je radne kolege iz Švicarske…