NOVI SPOT! – MLADEN BURNAĆ – TREBA TI NETKO

1065 0

Zagrebački kantautor MLADEN BURNAĆ danas je u cijeloj regiji objavio novi video spot TREBA TI NETKO. Tom pjesmom najavljuje izlazak novog albuma i cjelovečernjeg glazbeno-dokumentarnog filma “Knjiga poezije”. Sam album i film su već gotovi, međutim, njihov izlazak je privremeno odgođen radi ove situacije. Spot je napravljen od kadrova filma, koji je sniman u zagrebačkom Westin hotelu.

U spotu (te u filmu), pojavljuje se i jedna od najboljih, po mnogima i najbolja hrvatska balerina, 22-godišnja Leda Šeparović. Ona je ujedno jedina naša balerina, kojoj je uspjelo plesati i stalno nastupati  u prestižnom Mikhailovskom teatru u Sankt Peterburgu (Rusija), gdje živi i radi već neko vrijeme. Ledu je Mladenu preporučio njegov prijatelj, akademski slikar, čija je ona muza i nadahnuće. Uz balerinu, u spotu gostuje i mlada flautistica Julijana Alimoski.

Novi Mladenov album je po mnogočemu drugačiji od svega što trenutno možete čuti na našoj sceni i šire. U pitanju je zanimljiv spoj recitacija i pjevanja Mladenove poezije, uz pratnju samo dvije akustične gitare. Gosti na albumu su sama krema domaćih instrumentalista: Matija Dedić (klavir), Doris Karamatić (harfa), Branimir Mihaljević (klavir), Ivica Premelč (saksofon), Matej Mihaljević (violina), virtuoz na gitari Dragianni, te spomenuta Julijana Alimoski (flauta). Cijelo djelo ima 15 pjesama, a na kraju je snimljen i sjajan glazbeni film o albumu, koji je već prijavljen na nekoliko festivala dokumentarnog filma u regiji. Istaknutu ulogu u filmu ima i slavna glumica Mila Elegović. Režiser je Marko Dimić.

(glazba i tekst: M. Burnać)

Related Post