NOVOGRADIŠKE KAZALIŠNE DASKE

712 0

NOVA GRADIŠKA, 26. ožujak 2015. – U predstavi “U tom mailu piše…” dramska radnja, razgovori, svađe i ljubavne scene, događaju se u virtualnom svijetu – preko poruka na mobitelu ili računalu. Izvrsnom glumačkom izvedbom prikazani su

zapleti u cyber-prostoru, koji sve više postaje i naša stvarnost.

 

Zaplet se događa slanjem maila krivoj osobi, odnosno slanjem poruke supruzi umjesto ljubavnici, s kojom se suprug, nadasve poslovan čovjek, upušta u cyber seks, a stvarnost se seli na ekrane uređaja.

Petero glumaca živi u tom virtualnom svijetu, te krećući se pozornicom zapravo nemaju doticaj jedno s drugim, jer izravna komunikacija licem u lice ionako postaje sve beznačajnija u suvremenom svijetu. Osnovna ljudska potreba za bliskošću u virtualnoj interakciji dobiva drugu dimenziju, prostor za manipulaciju sa stvarnošću i istinom, te likove upleće u beskrajan niz intriga i mrežu laži.

Novogradiška je publika prepoznala kritički pristup modernim sredstvima komunikacije, koji sve više oblikuju međuljudske odnose, te iako se sredstva komunikacije mijenjaju, nepromjenjiva ostaje ljudska potreba za oprostom, ljubavi i utjehom.

Za vrhunsku izvedbu ove predstave glumci su nagrađeni velikim pljeskom.

POUMAR

Related Post

POUMAR

Autor - 11/05/2012 0
U četvrtak 10.svibnja novogradiški ljubitelji klasične glazbe imali su prigodu uživati u pijanističkom koncertu OD DORE DO BLUESA koji je…