NOVOGRADIŠKI FRIZERI PRVI U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI KRENULI U IZBORE

856 0

Kvaliteta je najbolji odgovor na krizu

NOVA GRADIŠKA, 20. rujna 2010. – Novogradiško udruženje obrtnika primjer kako veličina udruženja nije presudna za kvalitetan rad u interesu obrtništva. Sekcija frizera u Udruženju obrtnika Nova Gradiška organizirala je seminar s praktičnom demonstracijom šišanja. Seminar je vodio karlovački frizer Ivica

Pavlačić. Puna dvorana bila je potvrda da su članice i članovi tamošnje sekcije zainteresirani za stalno unapređenje znanja i vještina. Ova sekcija bila je i prva koja je provela izbore u Brodsko-posavskoj županiji, Potvrđuje to i Božica Kerdačić kojoj su članovi sekcije potvrdili još jedan mandat na mjestu predsjednice sekcije. Najavljujući nastavak aktivnosti na edukaciji članova, Kerdačić ističe kako je kvalitetna usluga najbolji način da se obrtnici odupru krizi. Novogradiška frizerska sekcija unatoč krizi ustalila se na brojci od tridesetak članova. S tvrdnjom da je kvaliteta najjače obrtničko oružje slažu se i Milan Krpan, predsjednik i Nikola Tot dopredsjednik Udruženja obrtnika koji su svojimm dolaskom na skup frizera jasno iskazali podršku kolegama. «Nadamo se da će mo u ovom izbornom procesu izabrati kvalitetne ljude i očuvati ovo Udruženje obrtnika koje je uspjelo steći imovinu treću po vrijednosti u Hrvatskoj. Zbog razboritog odlučivanja u interesu obrtnika nismo do sada, a nećemo ni u buduće dozvoliti da se ona obezvrijedi. Što se tiče ovakvih edukacija za obrtnike udruženje je do sada, a i u buduće će uvijek biti spremno pružiti potporu svojim članovima. Kao obrtnici moramo pružiti potporu jedni drugima. Moramo nastaviti borbu za bolji položaj obrtništva koje u ovoj državi nije adekvatno vrednovano», kaže M.Krpan.

«Kao trgovac nisam optimističan, mislim da nas očekuje još teža situacija. Posebno su teško pogođeni obrtnici trgovci nakon što su na naše područje došli veliki trgovački lanci i trgovine s kineskom robom. Trenutno su najpogođeniji trgovci koji s bave tekstilom, prehranom, obućom i parfumerije. One koji su uspjeli preživjeti sačuvalo je bogato iskustvo. Na žalost u sadašnjoj vladinoj politici ne vidim podršku obrtnicima, ni onima koji se bave proizvodnjom, ni o nima koji se bave uslugama. Nema jasne politike ni prema trgovini, premda je u ovom sektoru najveći broj zaposlenih», kaže Nikola Tot, koji je u proteklom mandatu bio i predsjednik sekcije trgovaca, te predsjednik županijskog ceha trgovaca. O posljednjoj kampanji koju su mediji pokrenuli vezano uz kvalitetu mesa na domaćem tržištu Tot kaže da mali trgovci na nju nemaju prigovora. «Žele se trgovački lanci, jer oni zamrznuto meso i uvoze. Naši trgovci i mesari imaju mali promet i svakoga tjedna se opskrbljuju svežim zalihama. To dobro znaju i kupci koji se ondje redovito opskrbljuju. Na obrtnicima je da sada ustraju unatoč krizi, jer će im se građani sve više vraćati upravo zbog kvalitete», ističe N.Tot. 

 

Related Post