NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

476 0

NOVA GRADIŠKA, 16. kolovoza 2014. – Na ljetnoj pozornici u Novoj Gradiški održan je Fresh Air party, ove godine po prvi put u sklopu 19. Novogradiškog glazbenog ljeta.

S petka 15. kolovoza na subotu 16. kolovoza okupio se veliki broj ljubitelja elektronske glazbe koju su na najbolji mogući način prezentirali brojni DJ-i.

 

Ovaj party će biti specifičan i po tome što se nije mogao čuti komercijalni zvuk koji se nameće slušateljima diljem svijeta, već naprotiv onaj pravi house kojeg cijene svi pravi ljubitelji takve vrste glazbe. House, tech house, deep house, funky house, samo su neki od podžanrova koji su odzvanjali novogradiškim ulicama.

Na ljetnoj pozornici predstavili su se Iggy & Wolf, Yakka & Erptech, Hatar & Mario MIjatović, te zvijezde večeri Digital Seekers iz susjedne Bosne i Hercegovine. Fresh Air Party je kroz par godina uspio pridobiti publiku šireg novogradiškog područja i afirmirao se kao jedinstveni party elektronske glazbe na ovom području. S obzirom da je sezona ljetnih festivala na našoj obali u punom jeku Fresh Air Party se i ovoga puta potrudio pružiti slično iskustvo svima koji žele to doživjeti i na kontinentu. Sve to zahvaljujući Udruzi “UMPASK” iz Nove Gradiške i nekolicine novogradiških DJ-a.

 

“Fresh Air Party” je održan po 4. put i ne vidimo razloga da se ova tradicija ne održi. Nadamo se da će konačno i Grad Nova Gradiška vidjeti veliki potencijal ljetne pozornice u Novoj Gradiški koja je ovoga puta okupila mnoštvo mladih. Nadamo se da će upravo na tome mjestu biti više prilike za pogledati razne zabavne, kulturne ili glazbene događaje.

Oni koji su propustili 4. Fresh Air Party, svakako preporuka da posjete ovaj event sljedeće godine, ali ih isto tako i pozivamo večeras na prvi “techNOVAtion”, svojevrsni after party održanom Fresh Air-u. Mjesto događaja je isto, ljetna pozornica, a nadamo e da će i ovoga puta privući publiku s obzirom da na novogradiškom i širem području ima sve više ljubitelja bržeg i tvrđeg elektronskog zvuka.

Glavni gost večeri je HADJI (Zagreb) čiji je novogodišnji nastup u Novoj Gradiški oduševio publiku te bio jedan od temelja za pokretanje ovakvog projekta. Podršku će mu davati DJ-i iz Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Đakova i Donjih Andrijevaca (Drogba, Milex, S(U)B, Tom Prozak, Maximal, Gotex). Vidimo se na još jednom electro partyu u Novoj Gradiški koja će ovog vikenda biti mjesto ludog i nezaboravnog provoda.

 

Autor Nikola Knežević,

voditelj press centra NG ljeta

Related Post

Nova pjesma Elis Lovrić

Autor - 14/08/2019 0
Foto: Inka Marinić Elis Lovrić – od Labina, preko Triera do Šibenske šansone! Ljeto je za glazbenike vrijeme kada se…