NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – OBILJE POPRATNIH DOGAĐANJA

1347 0

NOVA GRADIŠKA, 31. srpnja 2010. – Kako doznajemo od Zlatka Štefanca i ove će godine Novogradiško glazbeno ljeto, najznačajnija novogradiška glazbena manifestacija, biti popraćena nizom popratnih događanja, koja osim glazbe za svačiji ukus, uz dobro jelo i piće, posjetiteljima nude događanja koja su postala nezaobilazan dio

 turističkih i kulturnih događanja u našem gradu. Na Trgu glazbenika (prolaz u tržnicu) 14. kolovoza koncert ozbiljne glazbe održati će mladi glazbenici Andrej Šeper – klavir, Mario Buljan – klavir, Iris Sudar – klavir i Fanika Lukačević – harmonika.

Gradska limena glazba

 

Dva dana kasnije, 16. kolovoza u 18 sati otvoriti će se, sada već tradiconalna izložba fotografije „Šuma okom šumara“. Ovu izložbu fotografija već nekoliko godina priprema novogradiški ogranak Hrvatskog šumarskog društva. Izložbu svakako treba pogledati u izlogu bivše „Name“ i vidjeti atraktivne fotografije sa ovogodišnjeg Bjelovarskog međunarodnog salona fotogtrafije koje ističu ljepotu šume, njezinu likovnost i bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta. Moći će se vidjeti i fotografije našeg sugrađanina Gorana Dorića, koji na ovom međunarodnom salonu fogtografije godinama dobiva prestižna priznanja.  

foto: “Šuma okom Šumara”

 

Dan kasnije, 17. kolovoza u istom izložbenom prosotu u Gajevoj ulici u 18 sati otvoriti će se izložba „Objekti-instalacije“ akademskog slikara Gordana Bjelića. U 19 sati u Domu kulture koncert će održati „Gradski harmonikaški orkestar“ iz Slavonskog Broda.  

Gastronomska ponuda ugostiteljstva “Hubert”

 

I ove godine neće u središnjoj gradskoj ulici izostati gospodarska izložba na kojoj će se moći kušati i kupiti proizvodi poljoprivrednih gospodarstava, udruga i pojedinca koji svojom djeltnošću i proizvodima doprinose atraktivnoj gospodarskoj i turističkoj ponudi našeg kraja. Treba zato doći 21. kolovoza u Ulicu slavonski graničara gdje će u 10 sati koncert održati Gradski puhački orkestar. 

foto: “Šuma okom šumara”

 

Related Post