Novogradiščani ne zaboravljaju žrtve Vukovara i Šabrnje

850 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 18. studeni 2019. – U organizaciji HVIDR-e Nova Gradiška, a u suradnji s novogradiškim navijačima Bad Blue Boysa i Torcide sinoć su, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog arta, od Doma hrvatskih branitelja, južnom stranom Trga kralja Tomislava, Relkovićevom i Svačićevom ulicom, do murala u Benkovićevoj ulici, zapalili lampione, prisjetili se svih žrtava Vukovara i Škabrnje i odali im počast. Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 28. obljetnice masakra u Škabrnji, lampioni su zapaljeni i kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana. Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje održano je pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška.
18. studenog 1991. godine Vukovar je pao u ruke srpskog agresora. Tijekom tromjesečne opsade poginulo je 1624-ero hrvatskih branitelja i civila.
Pokolj u Škabrnji je bio jedan od ratnih zločina srpskog agresora, a počinili su ga domaći pobunjeni Srbi uz pomoć pripadnika JNA 18. studenog 1991. godine. Ubijeno je 26 branitelja i 58 civila.

Related Post

II. Ultramaraton Vukovar-Srebrenica.

Autor - 05/07/2013 0
Povodom obilježavanja osamnaeste godišnjice srebreničkog genocida, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba od 6-10. srpnja/jula 2013. organizira II. Ultramaraton na…