Novogradiški policajci kod 18-godišnjaka pronašli amfetamin, marihuanu i MDMA

665 0

Foto Policija brodsko-posavska, Ilustracija

 

NOVA GRADIŠKA, 29.  svibnja 2023. – Obavljajući zadaće sprječavanja zlouporabe droga policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 26. svibnja, u 21.40 sati, u Novoj Gradiški, na Trgu kralja Tomislava, kontrolirali su 18-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz kriminaliteta droga. 

Nad osumnjičenim je provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je oduzeto 9,9 grama droge amfetamin, 152,8 grama droge marihuane i 37 tableta ekstazija (droga MDMA), te je potvrđena sumnja da je isti počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

Policijski službenici protiv 18-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

 

Policijski službenici mobilne jedinice na autocesti A3, u Lužanima  putniku oduzeli 43,44 grama droge marihuane i 5,86 grama droge amfetamina

Dana 26. svibnja, u 11.30 sati, na autocesti A3, u Lužanima, policijski službenici mobilne jedinice Policijske uprave vukovarsko-srijemske, zaustavili su osobni automobil (osječkih registracijskih oznaka) kojim je upravljao 24-godišnjak. Prilikom kontrole policijski službenici su od 23-godišnjeg putnika koji se nalazio u automobilu oduzeli 43,44 grama droge marihuane i 5,86 grama droge amfetamin. Daljnji rad su preuzeli policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji protiv 23-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, dok su 24-godišnjem vozaču uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je uz naredbu o određivanju mjere opreza privremeno oduzeta vozačka dozvola (odbio podvrgnuti se ispitivanju radi utvrđivanja prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu). 

Nadalje, na području Općine Gornja Vrba, istoga dana, u 17.15 sati, navedeni policijski službenici su kontrolirali drugog 24-godišnjaka, kojom prilikom su oduzeli 3 grama droge marihuane. Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

Related Post