Novogradiški policajci pronašli počinitelja računalne prijevare koji je sa računa oštećenog podigao 10 000 eura 

677 0

27-godišnjak sa novogradiškog područja javio se na  oglas i pristao na kupnju namještaja i predložio prodavatelju da ga plati putem interneta poslavši mu link u koji je oštećeni Zagrepčanin unio podatke bankovne kartice i naknadno primijetio da mu na računu nedostaje oko 10 000 eura

Foto Policija brodsko-posavska, Ilustracija

 

NOVA GRADIŠKA,  25. svibnja 2023. –  Novogradiški policajci  jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalna prijevara.

Provedenim istraživanjem je utvrđeno kako je 71-godišnjak (s područja Zagreba) putem interneta objavio prodaju namještaja. Na oglas mu se javio 27-godišnjak sa novogradiškog područja, koji je pristao na kupnju, te je predložio prodavatelju da mu putem interneta plati namještaj poslavši mu link u koji je oštećeni unio podatke bankovne kartice. Naknadno je 71-godišnjak primijetio da mu na računu nedostaje oko 10 000 eura.

Policijski službenici protiv 27-godišnjaka dostavljaju posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela računalna prijevara.

Related Post

POTPISAN NOVI UGOVOR

Autor - 27/02/2015 0
SLAVONSKI BROD, 27. veljače 2015. – Brodsko-posavska županija, putem Upravnog odjela za gospodarstvo, a u suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca…