Novoobnovljeno KUD “Starča” održalo Skupštinu

1454 0

Članovi novoobnovljenog KUD-a Starča Gornji Bogićevci održali su 21. siječnja Skupštinu na kojoj je izabrano vodstvo i sva pravna tijela kako bi Društvo moglo raditi sukladno Zakonu. Također je usvojen i Statut KUD-a usklađen s novim Zakonom o udrugama.
Skupština je počela pozdravom Lijepoj našoj i minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje, prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana i preminule članove KUD-a, a potom je usvojen Dnevni red i izabrana su radna tijela. Radno voditeljstvo činili su Ivan Siladi, Jasmina Čizmadija i predsjednica Mara Klarić koja je vrlo uspješno vodila iznimno dobro pripremeljnu Skupštinu, kojoj se odazvalo 39 od ukupno 50 članova s pravom glasa te 29 od ukupno 42 člana bez prava glasa.
Jednoglasno su usvojeni prijedlozi koje je prezentirala u ime Kandidacijske komisije Marija Lučić te su izabrani: Mara Klarić, za predsjednicu KUD-a Starča, za dopredsjednika Ivan Siladi. Uz njih dvoje u Upravi odbor izabrani su i i Jasmina Čizmadija, kao tajnica Društva, Marijana Bogdanović blagajnica i umjetnička voditeljica, Dragan De Bartoli, Zdravka Aleksić voditeljica kreativaca, veztlja, pletilja, Helena Klarić predstavnica mladih, Nena Šakić predstavnica roditelja dječjeg folklora i Zvonko Dite predstavnik izvorne skupine. Nadzorni odbor čine: Ivan Peterle, Ivka Peić i Damir Kozman, a za likvidatoro je izabrana Ivana Kulundžić.
Usvojen je i prijedlog o visini članarine za 2017. godinu i ona iznosi 10 kn za odrasle i 5 kn za djecu.
Članovima Skupštine i Društva prezentirano je i zatečeno stanje vezano za narodne nošnje, a novoizabrana predsjednica KUD-a zahvalila se na povjerenju i zamolila za ozbiljan rad i potporu svih članova. Također je izvjestila i o Planu rada te Financijskom planu za ovu godinu.
Potporu radu obnovljenom KUD-u Starča dali su Željko Klarić, predsjednik NK Gornji Bogićevci, Milka Račman, predsjednica umirovljenika, Zdravka Aleksić u ime Udruge žena “LAN” te Esad Šulić, koji se zahvalio i na suradnji mnogobrojnim plesačima i pjevačima koji su do sada bili članovi okučanskog KUD-a “Tkanica”.
Okupljenima se na kraju Skupštine obratio i Pavo Klarić, načelnik općine Gornji Bogićevci i među ostalim istaknuo kako je obnavljanje KUD-a iznimno pozitivan događaj i kako će općina uvijek dati potporu njihovom radu, kao i drugim udrugama na njihovom području. Zahvalio je svima na inicijativi obnavljanja KUD-a, prisjetio se i početaka rada Društva kada mu je jedan od osnivača bio preminuli Ivica Ćorković. Zahvalio je i KUD-u “Tkanica iz Okučana, koje je, kako je istaknuo, proteklih godina “udomilo” veliki broj plesača i pozvao na suradnju s Društvima novogradiškog kraja, posebice s područja Okučana i Dragalića. -Idemo zajedno raditi i djelovati i napraviti nešto iznimno lijepo za naše ljude i ovaj kraj- poručio je na kraju svoga obraćanja načelnik općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić.

Related Post