OBILJEŽEN DAN OPĆINE VRBJE: Večeras „Rokovo u Vrbju“

3282 0

Autor Franjo Samardžić

VRBJE, 16. kolovoza 2017. – Stanovnici Općine Vrbje danas su obilježili Dan općine, a mještani Vrbja slave i blagdan svetog Roka. Položeni su vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja Općine Vrbje, a tradicionalnu misu na otvorenom služio je velečasni Željko Volarić.

Održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio novi predsjednik Mladen Konjević. Nazočni su, uz članove Općinskog vijeća, bili predstavnici braniteljskih i drugih udruga, članovi obitelji poginulih branitelja, župan Danijel Marušić i županijski pročelnici Željko Burazović i Klara Šćuka, te općinski načelnici iz Dragalića, Nove Kapela, Cernika i Brodskog Stupnika: Zvonimir Karlik, Ivan Šmit, Vitomir Žakić i Goran Jelinić. Nazočni su bili i Marin Marjanović, načelnik Policijske postaje Nova Gradiška i Miroslav Matić načelnik granične policije Stara Gradiška, Jozo Bungić predsjednik županijske Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, ravnateljice novogradiških osnovnih škola Vesna Lončar – Cindrić.

Svečana sjednica bila je prigoda da općinski načelnik Igor Jurišić govori o proteklom razdoblju. Nije, kao do sada na svečanim sjednicama nabrajao postignuća već se osvrnuo na funkciju i doprinos koje imaju jedinice lokalne samouprave, pa tako i Općina Vrbje, na život i usmjeravanje razvoja. Zalaže se ravnomjeran razvoj svih naselja u općini i više novca za jedinice lokalne samouprave kako bi se planirani razvoj mogao ostvariti, zadržati stanovništvo i spriječiti iseljavanje.

-Nitko ne može više brinuti o nama nego mi sami. Zajedno s zamjenicom načelnika barbarom Jurčević, Općinskim vijećem i njegovim predsjednikom Mladenom Konjevićem radit ćemo na dobrobit svih stanovnika naše općine – kazao je Igor Jurišić, zahvalio se članovima Općinskog vijeća iz prošlog saziva i izrazio nadu da će, kao i u prošlom sazivu, odluke Vijeća biti jednoglasne. Nije propustio zahvaliti se svim udrugama koje djeluju na području općine na doprinosu koji daju, posebno članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava i KUD-a Vrbje.

O položaju jedinica lokalne samouprave i opravdanosti postojanja općina govorili su Ivan Šmit, koji je okupljene pozdravio u ime svih općinskih načelnika, i župan Danijel Marušić koji je naglasio da ljudi koji žive u općinama najbolje znaju koje su njihove potrebe i da zato Općine moraju opstati. Župan očekuje da će novom indeksacijom općina, općine u Brodsko-posavskoj županiji, pa tako i Općina Vrbje, dobiti više novca, uvjeren da će Projekt Slavonija dati rezultata. Župan Danijel Martušić založio se za jedinstvo svih političkih opcija jer, kako je naglasio, samo se tako mogu rješavati problemi i osigurati napredak.

U okviru tradicionalne manifestacije „Rokovo u Vrbju“ od 16 sati svečane konjske zaprege proći će Vrbjem, a u 18 sati na središnjem trgu u Vrbju održat će se tradicionalna smotra folklora.

Dakako, sva ova događanja prati i tradicionalno druženje Vrbjana i njihovih gostiju uz pečenog vola, janjetinu, jela s roštilja i iz peke, te piće i glazbu.

Related Post

OPĆINA GORNJI BOGIĆEVCI

Autor - 16/06/2016 0
GORNJI BOGIĆEVCI, 16. lipnja 2016. – U tijeku su radovi na rekonstrukciji dijela ulice Karlovac u Gornjim Bogićevcima. Investitor je…

OŠ ANTE STARČEVIĆ REŠETARTI

Autor - 26/11/2014 0
REŠETARI, 26. studeni 2014. – Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti Osnovna škola Ante Starčević je bila domaćim mladeži Crvenog…