PROSLAVA SV. ROKA U BOSANSKOJ GRADIŠCI

2417 0

Blagdan sv. Roka – zaštitnika župe Bosanska Gradiška je proslavljen svečanim misnim slavljem koje je predvodio vlč. Predrag Ivandić – prefekt (odgojitelj) u travničkom Sjemeništu.

Oko oltara su se uz njega okupili domaćin župnik vlč. Marko Stojčić, vlč. Vladislav – Žarko Ošap bivši bosanskogradiški župnik a sada banjolučki župnik, vlč. Mate Rukavina – starogradiški župnik, vlč. Anto Barešić – župnik župe Nova Topola, p. Ivan Marija Tomić – dominikanac iz Zagreba i don Tibor Berec svećenik iz Mađarske sada na studiju u Rimu.

U crkvi su se okupili vjernici iz župe sv. Roka iz Bosanske Gradiške te župa Dolina, Nova Topola, Stara Gradiška i vjernici koji su došli iz europskih zemalja, a najviše iz Hrvatske, te izaslanstvo Općine – Grada Bos. Gradiška koje je predvodio gosp. Davor Glišić – načelnik društvenih djelatnosti.

U Bosansku Gradišku su iz Nove Gradiške tradicionalno dopješačili Drago Pauković i njegove dvije kćerke Renata i Franciska kako bi ispunivši zavjet dali doprinos proslavi toga božjeg ugodnika.

Župnik domaćin vlč. Marko se je zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli kako bi se u lijepom i radosnom ozračju proslavio patron bosanskogradiške župe te pozvao sve nazočne na zakusku u kriptu župno-pastoralnog centra gdje se je nakon jela zasviralo i zapjevalo. (Milorad Oršulić Mican)

Related Post

STIŽE VODENI VAL

Autor - 16/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 16. rujan 2014. – Vodni val Save prošao je nizvodno od Siska. Vodostaj Save jutros u 6 sati…