POVIJESNI DAN: Prva svečana promocija sveučilišnih prvostupnika sestrinstva u Novoj Gradiški

2167 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 8. travnja 2019. – Bilo je danas svečano u dvorani Doma kulture. Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku promovirao je prvu generaciju sveučilišnih prvostupnika sestrinstva u Novoj Gradiški.
U nazočnosti članova obitelji, gradonačelnika Vinka Grgića i njegove zamjenice Ivane Trpina, dr. Josipa Kolodzieja i dr. Josipa Samardžića, ravnatelja novogradiške i brodske opće bolnice, svečano je promoviran 51 prvostupnik sestrinstva.
Prvostupnike sestrinstva promovirali su dekan prof. dr.sc. Aleksandar Včev, prodekan za nastavu i studente prof. dr. sc. Branko Dmitrović i voditelj preddiplomskog sveučilišnog studija Sestrinstva u Novoj Gradiški prof. dr. sc. Davorin Đanić, koji je prvostupnicima uručio diplome.

Promovirani su:

Damir Bartolović, Ana Bukovac, Marija Čutek, Matea Damjanović, Matea Didić, Luka Drašković, Filip Đurasek, Nataša Đurđević, Dalibor Garić, Timotej Gavranić, Barbara Gregorić, Kristina Hrvojević, Katarina Ivanić, Valentina Jovanović,Valentina Jurčević Kuštrin, Matea Kaurić, Magdalena Kereković, Antonia Krolo, Vlatko Levanić, Matej Lovrić, Irena Marić, Mihaela Marić, Dajana Markotić, Antonio Medved, Silvio Milak,
Jelena Mirković, Marija Nikšić, Valentina Orlović, Ana Perić, Martina Petranović, Irena Pocrnić, Dino Povarnik, Ana Radman, Denis Relota, Jelena Romanić Han, Sara Sabljak, Ines Selichar, Tereza Strmotić, Kristina Svoboda, Božica Šimunović, Maja Šokić, Ivana Špehar, Josipa Topić, Stjepan Turina, Tamara Tusić, Dina Valentić, Lucija Vrgoč, Tijana Vukelić, Jelena Zdjelarević, Marija Zelenbaba i Valnetina Živković.

Promocija prvostupnika sestrinstva od iznimnog je značaja za Novu Gradišku i lokalnu samoupravu koja ulaže napore i stvara uvjere da Nova Gradiška bude jedno od mjesto višeg i visokog obrazovanja u Hrvatskoj, ali isto tako i za novogradiško zdravstvo i Opću bolnicu Nova Gradiška.
-Ovo je značajan dan za Novu gradišku, se samo zato što se, uz prvostupnike sestrinstva, okupilo ovako velik ljudi, već zato što je to danas povijesni dana za naš grad s obzirom sa smo promovirali prvu generaciju prvostupnika sestrinstva u Novoj Gradiški. Iznimno sam ponosan kao gradonačelnik i kao običnom čovjeku mi je drago da je ta priča zaživjela i da se nastavlja dalje. Uz naš dodatni trud i napor još ćemo ju dodatno proširit i ne samo na ovom fakultetu već i na drugim fakultetima. Na tome aktivno radimo, tako da naš grad bude učilišni grad – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.
-Velika je čast ovako malom gradu i našoj bolnici da smo nastavna baza jednom fakultetu i da se kod nas provodi nastava. Svake godine nastavu sve bolje organiziramo i sve se više uključuje djelatnika Opće bolnice Nova Gradiška. Moram izraziti veliko zadovoljstvo suradnjom s dekanom i cijelim novim fakultetom. Taj studij je najprije krenuo kao studije medicinskog fakulteta i kasnije se izdvojio kao Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo – kazao je dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

Related Post

ZIMSKE RADOSTI

Autor - 06/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 6. prosinac 2015. – U samom središtu Nove Gradiške 5. je prosinca otvoreno klizalište uz veliki broj djece…