OBILJEŽEN DAN SIBINJSKIH ŽRTAVA

2026 0

U Osnovnoj školi „Ivan Mažuranić“ u Sibinju, dana 17. veljače, održana je manifestacija povodom obilježavanja Sibinjskih žrtava pod nazivom „Vukovar u Sibinju“.

Svečani program je započeo promocijom stripa „Ovčara – krik u noći“ i filmom o Vukovaru Danijela Rehaka i Nenada Barinića, koji je komentirao profesor Danijel Rehak, predsjednik Društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i predsjednik Hrvatskog centra za istraživanje srpskih ratnih zločina u Vukovaru.

Program je završio prigodnim recitalom i pjesmom učenika Osnovne škole „Ivan Mažuranić“. Ovoj manifestaciji u Sibinju prisustvovao je načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak i zamjenik načelnika policijske uprave Ivica Ostrun.

U nastavku obilježavanja Sibinjskih žrtava, dana 19. veljače, svečanom polaganju vijenaca i paljenju svijeća  kod spomenika Sibinjskim žrtvama, a potom i braniteljima iz Domovinskog Rada, prisustvovao je zamjenik načelnika policijske uprave Ivica Ostrun.

Related Post

ŽUPANI SU PROTIV

Autor - 24/01/2013 0
Iz Hrvatske zajednice županije upozorili su kako je županijama za donošenje Odluke o sanaciji i provedbu i Zakona o sanaciji…

Autor - 16/05/2018 0
SARAJEVO: Povodom Trećeg internacionalnog festivala književnosti Bookstan, koji će se održati od 4. do 7. jula 2018. godine, izdavačka kuća…