OBILJEŽENA DESETA OBLJETNICA DOMA „DRAGI BLIŽNJI“ U OKUČANIMA

1377 0

Autor Milorad Oršulić Mican

OKUČANI – DANI OTVORENIH VRATA  je naziv manifestacije kojom je proslavljen   MEĐUNARODNI DAN STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA i DESETA OBLJETNICA DJELOVANJA DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE „DRAGI BLIŽNJI“ u Okučanima.

Dani otvorenih vrata su započeli u subotu 29. rujna misnim slavljem koje je predvodio okučanski župnik fra Mario Radman u samostanskoj kapeli časnih sestara    Klanjateljica  Krvi Kristove „SVETE MARIJE DE MATTIAS“ koja je završila pjevanjem Te Deum (Tebe Boga hvalimo) – himan pobjede i zahvale.  Osim štićenika Doma sv. Misi su nazočili djelatnici Doma, časne sestre, suradnici, članovi molitvene zajednice Krvi Kristove, gosti iz Zagreba i Belgije te vjernici iz župe Okučani.

Proslava je nastavljena u ponedjeljak 1. listopada na sam Međunarodni dan starijih i nemoćni osoba, grupnim obilaskom doma, što su između ostalog  učinili i učenici Osnovne škole iz Okučana 4., 5., i 6. razreda, koji su svojim radovima darivali korisnike i proveli lijepo vrijeme družeći se s njima. U poslijepodnevnim satima je  bila  molitva koju je animirala Molitvena zajednica  Krvi Kristove iz Okučana nakon koje je uslijedilo druženje uz zakusku koju su priredile časne sestre.

-Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi donijelo je 9. kolovoza 2007. godine rješenje kojim se utvrđuje Odluka o osnivanju Doma. Osnivač su Klanjateljice Krvi Kristove Regija Zagreb iz Zagreba, a u skladu sa Zakonom o ustanovama i Zakonom o socijalnoj skrbi. Članovi vodstva Doma su stručno osposobljene sestre Klanjateljice Krvi Krstove ravnateljica, viša medicinska sestra i voditeljica kuhinje, a svi ostali djelatnici su laici. Kapacitet Doma je 45 korisnika, a trenutno ih je udomljeno 37. Ove godine je dograđeno još 6 apartmana. Novoizgrađeni Dom je blagoslovio 6. rujna 2008. godine msgr. dr. Antun Škvorčević požeški biskup, a službeno je počeo s radom 1. listopada iste godine kazala je ravnateljica doma s. Ljubica Radovac.

Related Post