OBILJEŽILI DAN DOBROVOLJNIH DAVATELJA KRVI: Za 125 puta darovanu krv Milan Marković iz Batrine dobio posebno priznanje Crvenog križa

1946 0

NOVA GRADIŠKA, 8. studeni 2017. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška tradicionalno je povodu 25. listopada, Dana dobrovoljnih davatelji krvi, u pansionu Slavonski biser okupilo dobrovoljne davatelje krvi iz Nove Gradiške i deset općina novogradiškog kraja. Dokazanim humanitarcima za višestruko dobrovoljno davanje krvi dodijeljena su priznanja.

Ukupno 48 višestrukih davatelj krvi dobio je za iskazanu humanost priznanja, pohvale i prigodne poklone. Uručili su ih Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i Županijskog društva Crvenog križa, Zrinka Ferenčina i Mato Modrić, predsjednici gradske i županijske Skupštine Crvenog križa, Mihaela Đeraj, voditeljica gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti i Jasminka Štamfar koordinatorica za dobrovoljno davanje krvi pri Gradskom društvu CK Nova Gradiška. Za nesebičnost, humanost i ustrajnost u dobrovoljnom davanju krvi dobili su pohvale i zahvalu od Franje Pavlovića i Mihaele Đeraj.

Posebno priznanje Hrvatskog crvenog križa i novčanu nagradu Općine Nova Kapela, koju je u ime Općine uručio Žarko Butina, za 125 puta darovanu krv dobio je Milan Marković iz Batrine.

Za 100 puta darovanu krv Priznanje i Zlatnu medalju HCK i novčanu nagradu Grada Nova Gradiška dobili su Tihomir Grdednić, Ivan Koren i Branko Medunić (svi iz Nove Gradiške).

Za 75 oputa darovanu krv Priznanje i Srebrn u medalju HCK dobili su Novogradiščani Drago Kotorac i Josip Repčan.

Za 50 puta darovanu krv Priznanje i Brončanu medalju dobili su Darko Bokulić, Dragutin Brlić, Antun Đurić, Josip Mašić, Mario Matokić, Darko Oršulić, Franjo Pavlović i Stjepan Pocrnić iz Nove Gradiške, Ivan Butumović i Davoruin Ćalić iz Davora i Stjepan Kruljac iz Cernika.

Za 25 puta darovanu krv, što se računa kao za 40 puta darovanu krv kod muškaraca, Priznanje i značke su dobile Željka Ćorković i Maja Krstanac.

Priznanje i značke za 40 puta darovanu krv dobilo je 18 darovatelja, a za 30 puta darovanu krv 11 dobrovoljnih darovatelja.

-Još jednom vam se zahvaljujem na nesebičnosti i ustrajnosti u ime svih onih kojima ste pomogli i još uvijek pomažete. Zahvaljujem se i svim darovateljima koji su aktivni ili su bili aktivni ,a ovdje nisu nazočni. Ovom prilikom pozivam sve one koji su zdravi i mogu darovati krv, a još se nisu uključili u naše akcije, posebno mlade, potencijalne darovatelje da se ugledaju na vas i uključe u akcije darivanja krvi.

Poštovani darovatelji krvi budite ponosni jer ste svojim humanim davanjem dijela sebe spasili mnoge živote i mnogima vratili osmijeh na lice – kazao je Franjo Pavlović.

Related Post