Obilježili smo Međunarodni dan gluhih osoba

1407 0

Autor UGNG
NOVA GRADIŠKA, 28. rujna 2020. – Svake godine on se obilježava zadnje subote u mjesecu rujnu različitim aktivnostima. Ove godine sadržajno je bio skromniji zbog poznate epidemiološke situacije.
Ipak je druženje članova Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška upriličeno u Pansionu „AS“ gdje su imali priliku razgovarati o onome čime se bave u vrijeme korone, ali i međusobno doći do korisnih informacija vezanih uz svakodnevni život.
I Športska udruga gluhih Nova Gradiška sudjelovala je u kuglačkom natjecanju na novogradiškoj kuglani „Exit“ gdje su bili gosti novogradiške Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja, djeca i članovi obitelji branitelja. Na taj način pridružili su se i obilježavanju Međunarodnoga dana gluhih osoba.

 

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška broji 90 članova, a na druženje je pozvano onoliko koliko je i preporučeno epidemiološkim mjerama.

 

-Želimo upozoriti ne samo političare, već i sve građane lokalne zajednice da postojimo, da smo aktivni, upoznati ih tko smo, što smo, koje projekte provodimo, na koji smo način uključeni u društvenu zajednicu.
Ovakva druženja, kakvo je i ovo danas, omogućuje nam informirati se o problemima članova, ali i vidjeti na koji im način možemo pomoći.
Ujedno tražimo i ideje za nove projekte, pa iako ne možemo sve zadovoljiti, prioritet su nam želje i potrebe naših članova- istaknuo nam je, među ostalim, u razgovoru Josip Bošnjak, tajnik Udruge.

Zadnjih dana u Udrugu se obratilo i troje novih članova, a došli su raspitati se o svojim pravima. Ujedno su upoznati i s radom Udruge, tako da se nadaju kako će i oni postati dio ove iznimno aktivne zajednice, koja doista služi za primjer svima i po upornosti, ali i stjecanju novih znanja, vještina svojih članova.
Marom vodstva Udruge prednjače i po provedenim i projektima koji su u realizaciji, a u sklopu kojih i zapošljavaju svoje članove omogućujući im kvalitetniji život.
Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška surađuje i sa drugim Udrugama, ali i institucijama i ustanovama, a potporu u svakom trenutku im pruža Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška kroz usluge svojih stručnjaka i tretmane za osnaživanje.
Ovaj tjedan kroz različite teme obilježavamo i Međunarodni tjedan gluhih i Međunarodni dan znakovnih jezika.

Related Post

RAZMINIRANJE

Autor - 26/11/2013 0
SLAVONSKI BROD, 26. studenoga 2013. – Danas je u Brodsko-posavskoj županiji održan radni sastanak sa predstavnicama Hrvatskog centra za razminiranje:…