Od Treće hrvatske do Treće županijske nogometne lige

960 0

NOVA GRADIŠKA 7. rujna 2010. – Dva naša hrvatska ligaša ovog vikenda su izgubila identičnim rezultatom 0:1. Oba su gostovali: Mladost protiv istoimene momčadi u Đakovu, a Sloga protiv Grafičar Vodovoda u Osijeku. Obojici je nedostajalo malo sportske sreće, jer bi u protivnom uspjeli podijeliti bodove. Međutim, obzirom da su to bila teška gostovanja, obje momčadi očekuju pobjede ovog vikenda na svojim terenima. Sloga igra u subotu protiv Jedinstva iz Donjeg Miholjca, a Mladost u nedjelju u Cerniku protiv Slavije iz Pleternice. Obje utakmice počinju u 17 sati.

 

U 1.županijskoj nogometnoj ligi imamo 5 momčadi među 18. sudjelujućih kubova. Najuspješniji su nogometaši Graničara iz Laza, koji su trenutačno treći sa 9 bodova, svega 1 bod manje od vodeće Mladosti iz Sibinja. Lazanci su postigli i rekordnu pobjedu kola pobijedivši Brođane s visokih 7:1. Novokapelački Slavonac je osmi sa 6 bodova, Batrina je jedanaesta sa 4 boda, novak Slaven iz Ljupine je 15. s jednim bodom, a Psunj Sokol iz Okučana je posljednji na 18. mjestu bez boda.

 

Evo i svih rezultata 4. kola 1.ŽNL: Psunj Sokol (Okučani) – Svačić Bagi (Stari Slatnik) 2:3, Amater (Slavonski Brod) – Slaven (Ljupina) 3:1, Marsonia (Slavonski Brod) – Slavonac (Nova Kapela) 0:1, Zvonimir (Donja Vrba) – Posavina (V. Kopanica) 1:0, Batrtina – Mladost (Sibinj) 1:1, Zadrugar (Oprisavci) – Podvinje 1:1, Graničar (Laze) – Livada Željezničar (Slavonski Brod) 7:1, Mladost (Bicko Selo) – Pan (Donji Andrijevci) 2:4.

 

U Drugoj županijskoj ligi, zapad, najviše je golova palo u Davoru gdje je Posavac pobijedio Mladost iz Brđana s 7:2. Od ostalih ishoda vrijedno je istaći da je vodeći Polet iz Adžamovaca zadržao vodeću poziciju i nakon trećeg kola, jer je pobijedio na svome terenu Slobodu iz Gornjih Bogićevaca s 2:0, a njegov pratitelj s istim brojem bodova (9) Krečar (Srednji Lipovac) je slavio na gostovanju kod Croatije u Tisovcu s 2:1.Ostali rezultati su slijedeći: Omladinac (Vrbova) – Sava (Mačkovac) 4:2, Soko (Orubica) – Budućnost (Rešetari) 1:1, Sloga (Komarnica) – Slavonija (Bodovaljci) 1:0, Dinamo (Godinjak) – Dragalić 2:1, Slavija (Staro Petrovo Selo) – Slavonac (Gunjavci-Drežnik) 2:1. Na tablici nakon 3. kola vodi Polet (11:1) ispred Krečara (9:3), oba s istim brojem bodova (9), a dalje slijede: Budućnost, Soko i Sloga 7, Posavac 6, Sloboda i Slavija 4, Slavonija, Omladinac, Slavonac, Mladost i Dinamo 3, Sava 1, te Dragalić i Croatia bez bodova.

 

U Trećoj županijskoj nogometnoj ligi, gdje igra svega 5 klubova, a natječu se četverokružno, postignuti su ovi rezultati: Orljava (Dragovci) – Trenk (Seoce) 2:1, Graničar (Magić Mala) – Sava (Stara Gradiška) 5:0, slobodno je bilo Vrbje. U vostvu je Graničar (5:0) ispred Save (4:6) i Orljave (3:5) sva tri s 3 boda, Vrbje ima jedan bod (2:2), kao i petoplasirani Trenk (3:4).

Related Post

Uspješni Strinavići u Hanau

Autor - 11/06/2010 0
autor Ivo Petranović Dugi niz godina naši sportaši, poglavito nogometaši, ističu se svojim igramai kvalitetom u inozemstvu, gdje su oni sami…

Zaključci Izvršnog odbora NK Sloge

Autor - 11/08/2010 0
Večeras je održan prošireni sastanak Izvršnog odbora NK Sloge pod vodstvom predsjednika Krunoslava Hoffera. Dvije ključne teme, pored obilja ostalih, bile su…