ODBOR ZA OBILJEŽAVANJE OBLJETNICA IZ DOMOVINSKOG RATA

947 0

NOVA GRADIŠKA, 12. prosinac 2015. – Obilježavanje obljetnice „Šagovina 91“ održati će se 20. prosinca u Cerničkoj Šagovini, a domaćin je općina Cernik i mještani ovoga naselja.

 

O programu obilježavanja razgovaralo se 11. prosinca na sastanku Odbora za obilježavanje obljetnica iz domovinkoga rata grada Nova Gradiška. Načelnik općine Cernik Nikola Jugović podsjetio je na već ustaljeni protokol svečanosti: od 9 do 10 i 30 predviđeno je okupljanje gostiju i uzvanika u Cerničkoj Šagovini; od 10 i 30 je sveta misa za poginule hrvatske branitelje, potom će uslijediti polaganje vijenaca kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima uz prisjećanje na 1991. godinu i oslobodilačku akciju koja je pokaztala spremnost hrvatskih oružanih snaga da mogu oslobađati okupirana područja. Prigodan program, kao i svake godine pripremaju učenici i nastavnici OŠ „Matija Gubec“ Cernik.

 

Dogovarano je na Odboru da u 9 i 30 dio članova s gostima iz Zagreba posjeti mjesto pogibje hrvatskih branitelja tijekom oslobađanja Mašićke Šagovine.

 

Predsjednik Odbora pukovnik Adam Tomičić inicirao je i razgovor o programu obilježavanja akcije oslobađanja Širinaca, a detalji će se znati poslije razgovora sa Zlatkom Aga, načelnikom općine Rešetari, koja je i domaćin obilježavanja ove obljetnice.

 

Sastanak Odbora ovoga je puta završio vrlo brzo uz konstruktivne i konkretne prijedloge i dogovor.

Related Post

VATRU GASI BRATA SPASI

Autor - 17/06/2015 0
ŠTIVICA, 17. lipanj 2015. – U nedjelju, 21. lipnja, u Štivici će biti održan tradicionalni Susret prijatelja četiri Dobrovoljna vatrogasna…