Održana godišnja izborna i izvještajna skupština i obilježena 25. obljetnica Specijalne policije “ZEBRE”

2651 0

NOVA GRADIŠKA – Članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata “ZEBRE” Nova Gradiška održali su 30. rujna godišnju izbornu i izvještajnu skupštinu. Uz izvješće o radu u proteklom vremenu izabrali su novo vodstvo

i članove tijela Udruge.

 

Za predsjednika je izabran Darko Musiov, za dopredsjednika Vlado Vuković,za drugog dopredsjednika Mato Gavran, za tajnika Pero Ešegović, za rizničara Antun Staklarević. Izabrani su i članovi Predsjedništva: Ivan Jurasović, Željko Marković, Robert Matošević i Željko Knežević. Nadzorni odbor i Sud časti broji po pet članova. U Nadzorni odbor izabrani su: Ivica Špidlih, Mario Bakunić, Zoran Valentić, Miroslav Petrović i Dražen Dukanović. Sud časti čine slijedeći izabrani članovi: Ivica Derjanović, Pavo Horvat, Goran Petranović, Dubravko Vitolić i Josip Matošević. Na prvoj sjednici izabrat će predsjednike ovih tijela.

-I u ratu i u miru ostali smo zajedno. U udruzi je veliki broj članova, okupljamo se, družimo, a i odlučeno je na Skupštini da se svi oni, koji nisu mogli platiti članarinu, mogu vratiti u Udrugu, jer oni ovdje i pripadaju- rekao nam je, među ostalim, Pero Ešegović.

Novoizabrani predsjednik Darko Musiov zahvalio je na povjerenju i u razgovoru, među ostalim, naglasio: “Naši članovi su iz sela, općina, grada Nova Gradiška, ali ima i onih koji žive u Zagrebu, Rijeci, čak u Norveškoj, Njemačkoj. Svi oni podržavaju rad udruge i žele da ta naša udruga opstane. Dok nas ima da ima i udruge. U Programu našega rada i jest okupljanje našega članstva, odlazak na Memorijale, obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, posjećivanje vječnih počivališta naših hrvatskih branitelja, suboraca,… To je bit postojanja naše Udruge i naravno pomoć našim članovima, koliko smo god u mogućnosti pomoći im u životu.

Moji prvi prijedlozi će ići prema tome da se izradi Program rada u kojega ćemo svakako ugraditi i sportske adržaje, kako bi oni članovi koji imaju afiniteta baviti se sportskim aktivnostima imali tu mogućnost, a i da bismo na taj način promovirali i Udrugu i u našoj,a li i u drugim sredinama. Tu su i redovne aktivnosti koje sam spomenuo, a radit će se svakako i na okupljanju članstva. Svi smo mi potekli od 1990. svi smo branitelji i osjećamo domoljublje. Želimo da ta naša Hrvatska bude još hrvatskija. Najvažniji nam je cilj očuvanje digniteta i istine o domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima.Što se tiče Doma hrvatskih branitelja više smo nego zadovoljni što je Grad dao prostor udrugama proisteklim iz domovinskog rata, surađujemo s drugim udrugama kako braniteljskim tako i udrugama civilnog društva i želimo pomoći svima”, rekao nam je Darko Musiov.

Skupštini je prethodilo odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima. Položen je vijenac i upaljene svijeće kod Spomen obilježja poginulim, umrlim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a za njihove duše upućena je i moltva.

Po završetku radnog dijela Skupštine, druženju i obilježavanju 25. obljetnice Specijalne policije “Zebre” u mjesnom domu u Maloj, pridružili su se i gosti: novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić, magistra Ljiljana Lukačević, voditeljica Tima za psihosocijalnu pomoć, Zrinko Kapetanić, načelnik Policijske postaje Okučani i Miroslav Matić, načelnik Granične policije Stara Gradiška.

Uz riječi zahvale na pozivu i čestitke za obljetnicu uputili su i riječi potpore radu udruge te izrazili vjeru i u daljnju suradnju.

– Ja vas od srca pozdravljam kao prijatelje i u ime svog Tima za psihosocijalnu pomoć, koji djeluje ovdje pri Ministarstvu hrvatskih branitelja i osobno. S ponosom u svojoj ambulanti čuvam i dvije Zahvalnice, koje sam u životu od ove Udruge dobila i kada mi je najteže i kada mislim da nemam dovoljno snage za neke nove izazove, okrenem se, vidim te Zahvalnice i shvatim da je imalo smisla i na tome vam hvala. Čestitajući vam vašu vrijednu obljetnicu, čestitam vam zapravo na onim pobjedama koje ste ostvarili u domovinskom ratu, ali i na svim pobjedama i u mirnodopsko vrijeme kao i na svemu što dajete. Ja sam svjedok da ste bili ovdje s nam, s građanima, kada je trebalo spašavati novogradišku bolnicu, kao i u mnogim drugim dobrim i humanitarnim akcijama. Time ste pokazali da ste zapravo veliki i pravi ljudi. Čestitam i na održanoj Skuptšini. Ostali ste zajedno unatoč preprekama koje se u životu uvijek pojave. Drago mi je vidjeti vas u ovako velikom broju, od srca čestitam novom predsjedniku Darku Musiovu, za kojega znam, s obzirom da ga poznam godinama, da će nastaviti tradiciju dobrog upravljanja ovom Udrugom, koju je na noge postavio Antun Staklarević i iza njega nasljedio Željko Knežević- istaknula je magistra Ljiljana Lukačević.

Uslijedile su i riječi Zrinka Kapetanića, načelnika Policijske postaje Okučani. Među ostalim je rekao: “Većina vas, gotovo 90%, podsjetila me na ono vrijeme kada smo bili zajedno, na vrijeme koje smo proveli skupa. Mogu vam reći da se osjećam izuzetno počašćeno i doista mi je drago što ste me pozvali na ovu svečanost uz 25. obljetnicu Udruge”.

Članovima Udruge obratio se i Miroslav Matić, načelnik Granične policije Stara Gradiška i, među ostalim istaknuo: “Nadam se i nadalje dobroj suradnji između nas aktivnih, koji smo još u službi i vas koji niste. Uvijek se možete obratiti nama za pomoć i u okviru zakonskih propisa mi smo vam na usluzi i imate našu podršku. Čestitam na održanoj Skupštini, kao i svima izabranima i vjerujem da će ova Udruga, dosta brojna članovima, takva ostati i nadalje te da ćemo se viđati i u slijedećim godinama”.

Održavanje Skupštine pomogao je i Grad Nova Gradiška, a okupljenima se slijedećim riječima obratio i gradonačelnik Vinko Grgić:” Izuzetna mi je čast što sam ovdje među vama. Među ljudima, hrvatskim braniteljima, koji su prošli sva bojišta u Lijepoj našoj. Ne mogu da se ne sjetim svibnja i lipnja 1991. godine kada smo vas željno dočekivali iz Vukovara tražeći da nam kažete što se događa, kako je tamo, misleći kako neće doći do tog rata. Vi ste bili prvi svjedoci u toj situaciji. Na žalost tako je kako je. Mi smo tu. Rezultat je naša domovina koja je neovisna, koju smo svi mi zajedno htjeli, željeli i sada je imamo. Morate biti prije svega ponosni na sve ono što ste prošli. Da li je to Velebit, Dubrovnik, ili neka druga mjesta za koja se zna da ste sudjelovali u njihovoj obrani. Zbog toga ste, kao jedinica koja je praktično prošla sva ratišta, zaista najelitnija i najjača u gradu. Vremena jesu teška i često možda padnemo u neku situaciju koja nije dobra, ali sjetite se tih dana, velikih dana. Neka vam to bude ponos! Ne samo vama, nego i svima nama, a pogotovo vašoj djeci! Hvala vam na svemu, hvala što ste me pozvali, čestitam 25. rođendan i nastavite dalje. Grad vam i dalje stoji na raspolaganju”.

 

Related Post

PRVA POMOĆ

Autor - 16/03/2014 0
Najbolje ekipe u kategoriji podmlatka imale su ekipe OŠ „Ljudevit Gaj“,a u kategoriji mladeži ekipe Gimnazije