ODRŽANA JEDANAESTA BRANITELJSKA REGATA SAVOM OD SLAVONSKOG BRODA DO DOLINE

DOLINA, 6. kolovoza 2017. – U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Dolini je 5. kolovoza bilo, kao i prethodnih deset godina, svečano i dostojanstveno. Održana je tradicionalna regata Savom od Slavonskog Borda do Doline gdje je sudionicima regate priređene svečan doček, a uz mještane i njihove goste, dočekali su ih saborski zastupnik Davor Vlaović, načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić i njegova zamjenica Barbara Jurčević, te predsjednik Općinskog vijeća Mladen Konjević.

Sudionici regate, predstavnici braniteljskih udruga i Općine Vrbje položili su vijence i zapalili svijeće kod križa, koji je u na obali Save postavio Mjesni odbor Dolina u počast svim domoljubima koji su živote dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Dodajmo da je i ove godine Braniteljska udruga „Prijatelji rijeke Save“ pod pokroviteljstvom Općine Vrbje organizira tradicionalnu regatu Savom kojom slave veliku pobjedu hrvatskih oružanih snaga u VRO „Bljesak“.

-Za sve građane Republike Hrvatske ovo je ponosan dan. Svima čestitam Dano pobjede i domovinske zahvalnosti, a braniteljima posebno i Dan branitelja. Čestitke načelniku i Općini Vrbje na po jedanaesti put organiziranoj regati rijekom Savom od Slavonskog Broda do Doline. Prije je regata išla od Siska do Doline, a ovo sada je simbolično povezivanje naše županije, kako su nekada 108. brodska brigada HV, specijalna policija i druge oružane postrojbe koje su dolazile područja Borda i šire iz Slavonije u pomoć novogradiškom kraju. Ovom regatom se povezuju svi branitelji, a to je ujedno i poziv da budemo svi jedinstveni kao što smo bili 1991. godine.

Vidim da se uključilo puno judi, kao što načelnik kaže, od 7 do 77 godina. Upravo je to cilj ove manifestacije da se ne zaboravi doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju Republike Hrvatske, a pogotovo sjećanje na poginule branitelje. Kroz jedno takvo zajedništvo želimo zajednički graditi Hrvatsku – kazao je saborski zastupnik Davor Vlaović.

-Jedanaesti puta organizator ove regate je Braniteljska udruga „Prijatelji rijeke Save“ . Organizator dočeka sudionika regate i svega što se dešava je Udruga „Vreba“ iz Doline, koja promovira našu staru i tradicionalnu igru Vrebu. Obilježavamo Dan pobjede, a posebno me veseli što u organizaciju imamo uključene save generacije, a uključeno je i Dobrovoljno vatrogasno društvo. Imamo problem s odljevom stanovništva i svakim danom nas je sve manje. Svi su se uključili u ovako lijep doček i proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti- kazao je načelnik Igor Jurišić i istaknuo dobru suradnju Općine Vrbje s braniteljskim udrugama.

Organizator je i ove godine je organizirao popratne sadržaje uz druženje i kupanje u Savi. Bilo je tu jela i pića, a za dobru glazbu pobrinuo se Tamburaški sastav „Merak“.