ODRŽANA POSLJEDNJA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA U OVOM MANDATU

1364 0

NOVA GRADIŠKA –  Pod predsjedanjem prim. doc. dr. sc.  Zorana Jukića danas održana deseta sjednica Gradskog vijeća bila je ujedno i posljednja sjednica  u ovom sazivu. Iako  je bila posljednja bila je radna i  vijećnici su donijeli više  značajnih odluka  i usvojili izvješća vezana za  komunalnu djelatnost  i Civilnu zaštitu.

Izdvojimo odluku o sufinanciranju kupnje građevinskog zemljišta  u vlasništvu Grada  mladim obiteljima  radi izgradnje vlastite stambene zgrade na području grada, prijenos poslovnog udjela   Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o. za razvoj i ulaganje  na Grad Novu Gradišku,  prodaju  nekretnina u vlasništvu Grada u Industrijskom parku, te  odluku o osnivanju  i izgradnji  poduzetničke zone „Industrijski park  Nova Gradiška“ i  usvajanje  programa njegove izgradnje.

    Sjednica je uobičajeno počela aktualnim satom. Vijećnici su  dali priliku gradonačelniku Vinku Grgiću da  se pohvali i  govori o  više projekta  koji su u gradu realizirani ili su u fazi realizacije.

    Iz odgovora  gradonačelnika  moglo se  čuti da se uređuju nogostupi u Relkovićevoj ulici  od Fine do željezničkog kolodvora ( radovi upravo počeli) i Mažuranićevoj ulici, a pripremaju radovi u Gajevoj ulici, te da se radi na rekonstrukciji kolnika u ulici Baruna Trenka (gdje su  izgrađeni i besplatni priključci na vodovod)    i Maloj. Za koji dan ide izgradnja parkirališta u naselju Urije, a sve je spremno za izgradnju parkirališta u Željezničkoj ulici  kod groblja.  Izvode se radovi  u Sportskom centru „Ivo Petranović“ kod bazena, gdje se grade  tereni za male sportove (rukomet, nogomet, odbojka) u pijesku,uređuje još jedno dječje igralište za  najmlađe Novogradiščane i skejtbord park.

     Radovi vrijedni 1,3 milijuna započeli su na uređenju gradskog parka, a obuhvaćaju izgradnju kružnog toka  kod crkve i platoa ispred Gimnazije. Gradonačelnik je najavio i izgradnju  kružnog toka kod Kauflanda. Radove vrijedne 700.000 kuna u cijelosti će podmiriti Hrvatske ceste. Županijska uprava za ceste  će o svom  trošku  semafore premjestiti na raskrižje   kod FINE ili na  raskrižja kod Tanga.

    Gradonačelnik je najavio  i projekt  prometnog uređenja cijeloga   grada i   širokopojasni  Internet. Govorio je i o interesu  nekoliko tvrtki za izgradnju  u Industrijskom parku o čemu će se  više znati kada se konkretiziraju  pregovori, a radi se, kako je kazao, o  odličnoj priči.

   Vijećnici su na aktualnom satu stavljali primjedbe i predlagali. Zoricu Lalić smeta što su se za potrebe radova u  Maloj posjekli stari dudovi i betonizacija potoka Laminac,  Milan Mateša je još jednom zatražio da se poduzmu  trajne mjere i uređuje površina  prema  gradskoj obilaznici, a Boris Lovrić je stavio primjedbu na neuređenost površina u Industrijskom parku i zatražio da se one urede. Marija Karlovčan-Subić je zabrinuta da će  gradski park  modernizacijom izgubiti  autentičnost. Zanimala se i za projekt obnove Doma kulture. Đurđa Marjanović je kazala da  se na području MO Kovačevac ništa ne radi  i  zapitala  da li je on u sastavu grada. Ivana Curića  smeta što  se radovi u parku izvode uoči Uskrsa.

    Gradonačelnik je kazao da iz  MO Kovačevac nije bilo  nikakvih zahtjeva  i najavio izgradnju ugibališta. Dudovi su, kazao je, posječeni na temelju usvojene  projektne dokumentacije  od prije par godina i smatra da ih je trebalo zaštiti   jer za to  postoje uvjeti. Kazao je i da u izgradnji  šetnice uz Šumetlicu od mosta u Psunjskoj ulici do Tanga  neće biti  betonizacije, da će se pokušati naći rješenje za uređenje  i održavanje privatne  površine na ulazu u grad isto kao i površina u Industrijskom parku. Što se tiče uređenja parka i  vanjske i unutarnje obnove Doma kulture kazao je da će se radovi obaviti po preporuci konzervatora.

    

Related Post

IZGRADNJA NOGOSTUPA

Autor - 14/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 14. kolovoza 2015. – Djelatnici tvrtka Dol-nekretnine završili su radove na izgradnji nogostupa u dijelu Benkovićeve ulice od…