ODRŽANO 3. ČIJALO U ADŽAMOVCIMA

1101 0

Autor Franjo Samardžić

ADŽAMOVCI, 10. veljače 2018. – Zahvaljujući Mjesnom odboru Adžamovci i potpori Općine Rešetari, sinoć je u Hrvatskom domu „ N. Š. Zrinski“ održano treće   “Čijalo u Adžamovcima. Svi koji su došli na ovu kulturno-zabavnu priredbu dobro su se proveli i zabavili. Program su pripremila kulturno umjetnička društva „Rešetari“ i „Drežnik“ čiji su folkloraši, pjevačke skupine i tamburaši plijenili pozornost posjetitelja. Drežničani su posebno oduševili igrokazom „Sistematski pregled“ s kojim su u siječnju nastupili na 15. smotri pučkih igrokaza u Sikirevcima.

Ovu manifestaciju otvorila je Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća. Zahvalila se organizatoru Mjesnom odboru Adžamovci i kulturno-umjetničkim društvima i njihovom doprinosu jer bez njih ove manifestacije nebi ni bilo. Podsjetila je na nekadašnja na tradiciju čijanja perja i čijala tijekom zimskih večeri. Nažalost, kazala je, danas više nema ni gusaka ni pataka, pa tako nema više ni čijala.

Iako se sinoć u Hrvatskom domu „ N. Š. Zrinski“ nije čijalo perje i ovogodišnje “Čijalo u Adžamovcima bilo je to prigoda za veselo druženje i razgovore, pjesmu i ples.

Nakon završetka programa sudionici i mještani su se uz pjesmu i ples nastavili družiti sa sastavom „2+2“.

Related Post

POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

Autor - 02/08/2016 0
SLAVONSKI BROD, 2. kolovoz 2016. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, te članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske…

OLUJNO NEVRIJEME

Autor - 10/06/2013 0
CERNIK, 10. lipanj 2013. – Danas oko 14 sati olujno nevrijeme zahvatilo je brdski dio općine Cernik. Pijavica je zahvatila…