ODRŽANO 3. ČIJALO U ADŽAMOVCIMA

1139 0

Autor Franjo Samardžić

ADŽAMOVCI, 10. veljače 2018. – Zahvaljujući Mjesnom odboru Adžamovci i potpori Općine Rešetari, sinoć je u Hrvatskom domu „ N. Š. Zrinski“ održano treće   “Čijalo u Adžamovcima. Svi koji su došli na ovu kulturno-zabavnu priredbu dobro su se proveli i zabavili. Program su pripremila kulturno umjetnička društva „Rešetari“ i „Drežnik“ čiji su folkloraši, pjevačke skupine i tamburaši plijenili pozornost posjetitelja. Drežničani su posebno oduševili igrokazom „Sistematski pregled“ s kojim su u siječnju nastupili na 15. smotri pučkih igrokaza u Sikirevcima.

Ovu manifestaciju otvorila je Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća. Zahvalila se organizatoru Mjesnom odboru Adžamovci i kulturno-umjetničkim društvima i njihovom doprinosu jer bez njih ove manifestacije nebi ni bilo. Podsjetila je na nekadašnja na tradiciju čijanja perja i čijala tijekom zimskih večeri. Nažalost, kazala je, danas više nema ni gusaka ni pataka, pa tako nema više ni čijala.

Iako se sinoć u Hrvatskom domu „ N. Š. Zrinski“ nije čijalo perje i ovogodišnje “Čijalo u Adžamovcima bilo je to prigoda za veselo druženje i razgovore, pjesmu i ples.

Nakon završetka programa sudionici i mještani su se uz pjesmu i ples nastavili družiti sa sastavom „2+2“.

Related Post

HSLS Rešetari

Autor - 16/02/2012 0
Bacamo rukavicu drugim političkim strankama, a s onima koji s nama žele biti, pregovarat ćemo o idućem mandatu. Stvorit ćemo…

Općinska odličja

Autor - 30/09/2011 0
  STARA GRADIŠKA, 29. rujna 2011. – Najsvečaniji dio svečane sjednice Općinskoga vijeća upriličene u povodu Dana općine bila je dodjela…