ODRŽANO 3. ČIJALO U ADŽAMOVCIMA

1014 0

Autor Franjo Samardžić

ADŽAMOVCI, 10. veljače 2018. – Zahvaljujući Mjesnom odboru Adžamovci i potpori Općine Rešetari, sinoć je u Hrvatskom domu „ N. Š. Zrinski“ održano treće   “Čijalo u Adžamovcima. Svi koji su došli na ovu kulturno-zabavnu priredbu dobro su se proveli i zabavili. Program su pripremila kulturno umjetnička društva „Rešetari“ i „Drežnik“ čiji su folkloraši, pjevačke skupine i tamburaši plijenili pozornost posjetitelja. Drežničani su posebno oduševili igrokazom „Sistematski pregled“ s kojim su u siječnju nastupili na 15. smotri pučkih igrokaza u Sikirevcima.

Ovu manifestaciju otvorila je Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća. Zahvalila se organizatoru Mjesnom odboru Adžamovci i kulturno-umjetničkim društvima i njihovom doprinosu jer bez njih ove manifestacije nebi ni bilo. Podsjetila je na nekadašnja na tradiciju čijanja perja i čijala tijekom zimskih večeri. Nažalost, kazala je, danas više nema ni gusaka ni pataka, pa tako nema više ni čijala.

Iako se sinoć u Hrvatskom domu „ N. Š. Zrinski“ nije čijalo perje i ovogodišnje “Čijalo u Adžamovcima bilo je to prigoda za veselo druženje i razgovore, pjesmu i ples.

Nakon završetka programa sudionici i mještani su se uz pjesmu i ples nastavili družiti sa sastavom „2+2“.

Related Post

Poginuo Josip Čaić (28) iz Vrbja

Autor - 05/02/2018 0
VRBJE – Nakon završenog policijskog očevida Policijska uprava brodsko-posavska izdala je dodatno priopćenje u vezi prometne nesreće i smrtnog stradavanja…

HSS:  Ne damo Đuru Đakovića

Autor - 05/01/2018 0
SLAVONSKI BROD: HSS Brodsko posavske županije priopćenjem je  oštro  reagirao na odluku Vlade Republike Hrvatske o brisanju  Đuro Đaković Holdinga…