OKUČANI: Asfaltirana Ulica kralja Tomislava

1483 0

Autor Franjo Samardžić

FOTO: Andrea Pletikosa, Radio „Bljesak“

OKUČANI, 8. prosinac 2017. – U 2017. godini nastavljena je modernizacija prometnica u Okučanima. Nakon Ulice „Bljesak“ koja je zbog zelene tržnice važna prometna žila kucavica, zahvaljujući Županijskoj upravi za ceste moderniziran je kolnik u Ulici Stjepana Radića. Radi se o tisuću metara ceste koja je jako bitna jer vodi od centra do skretanja u Ulici M.A. Relkovića. Ove godine obnovljena je dionica od 5 kilometara državne ceste D5.

Ulica kralja Tomislava modernizirana je i asfaltirana sredstvima Općine Okučani. Ukupno 222.393,98 kuna izdvojeno je u okviru održavanja i sanacije nerazvrstanih cesta i potporom od 90.000 kuna od strane Brodsko-posavske županije.

Asfaltiranjem ove ulice, koja je, osim za njene stanovnike, značajna za tvrtke Soldus i PPK, te kao prometnica koja je jedan od ulaza u Okučane i koja vodi do mjesnog groblja, zadovoljan je općinski načelnik Aca Vidaković.

Zadovoljan je i ukupnim stanjem prometnica na području općine.

Da će se i dalje raditi potvrđuju planiranje novih projekata. Preko Ministarstva regionalnog razvoja i CTR-a ide se na izradu projektne dokumentacije za izgradnju komunalne infrastrukture u Industrijskoj zoni. Projekt je vrijedan oko 5 milijuna kuna, a samo projektna dokumentacija iznosi 350.000 kuna. Treba dodati i drugi projekt za Psunjsku ulicu.

Related Post

DOBAR TEK

Autor - 11/11/2019 0
SLAVONSKI BROD – Prvi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. – 25. 11. 2019. u više od…