OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA: Voditeljica Odjela opće interne medicine je dr. Valentina Strinavić-Bakunić

4172 0

Autor Franjo Samardžić

Razvija se interna medicina,  otvarat će se nove ambulante i  nova dijagnostika. Ja sam jako  optimistična i  zahvaljujem se na  ukazanoj prilici – kaže dr. Valentina Strinavić-Bakunić, mlada  liječnica, specijalistica  interne medicine i  subspecijalistica  kardiologije

NOVA GRADIŠKA, 29.  kolovoza 2018. –  Na jučer  održanoj konferenciji za novinare, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška  Dr. Josip Kolodziej, predstavio  je novoimenovane  voditelje  i voditeljice bolničkih odjela.  Jedna od njih, mlada  liječnica, specijalistica  interne medicine i  subspecijalistica  kardiologije  dr. Valentina Strinavić-Bakunić, voditeljica je Odjela opće interne medicine.

Predstavljajući se  zahvalila je  ravnatelju na ukazanom povjerenju  i časti, te  izrazila očekivanja  da ga u naredne četiri godine neće razočarati, kao ni pacijente.

Tu smo da poboljšamo kvalitetu i uslugu našim pacijentima

-Ideja je, kao i uvijek, da poboljšamo kvalitetu i uslugu našim pacijentima, zbog kojih smo ovdje.   Pružena mi je prilika napraviti nešto novo i na tome svi skupa radimo, ravnatelj, pomoćnica kvalitete i ja. Smatram da Internu očekuju lijepi dani. Uskoro ćemo otvoriti dijalizu  što će puno značiti za naše pacijente  koji svakodnevno putuju u Slavonski Brod i tamo se dijaliziraju. Osim što ćemo pomoći pacijentima, tu su i nova zapošljavanja, novih sestara, spremačica, tehničkog osoblja  i liječnika.

Što se tiče lista čekanja, koja su uvijek   doslovno rak rana svakog zdravstvenog sustava,   i na tome radimo. Za sada, mogu se pohvaliti ravnatelju i vama, da više nema  liste čekanja  za ergometriju,  isto kao i u Dnevnoj  bolnici, što znači da nema  liste čekanja za  hitne pacijente koji zahtijevaju obradu. Smanjili smo listu čekanja za kolor doplere, a smanjit ćemo i listu čekanja  za ultrazvuk jer dolaze mladi kolege. Razvija se interna medicina i  otvarat će se nove ambulante i  nova dijagnostika. Ja sam jako  optimistična i  zahvaljujem se na  ukazanoj prilici. Osim što radimo sistematske preglede za naše branitelje i djelatnike škola,  ima jako puno novih stvari.

Nismo  maksimalno ekipirani, ali ćemo biti. Imamo 4 kardiologa, imat ćemo 3 gastroenterologa, dr. Mihaljević će dobiti još dvojicu mladih kolega s tim da će jedan doći za godinu dana nakon specijalizacije, imat ćemo 2 nefrologa  dr. Dijanu Knežević-Strinavić i dr. Miju Ljubasa,  endokrinologa ,  2 dijabetologa tako da ćemo otvoriti  endokrinološko-dijabetološku ambulantu  u kojoj će raditi  dr. Nemanja Španović i dr. Iva Petrak. Uz postojeće kolege bit ćemo jedna dobra mlada ekipa. Dodala bih  da  je   hematolog dr. Tajana Juranović  na subspecijalizaciji iz hematologije i  vraća se za pola godine. Omogućit ćemo osnovne hematološke pretrage  i postaviti dijagnozu, a  za specifične pretrage i liječenje  pacijenti će se upućivati u specijalizirani centar  na daljnju obradu koju ovdje ne možemo napraviti – kazala je dr. Valentina Strinavić-Bakunić, voditeljica  Odjela opće interne medicine.

Napokon dijaliza u novogradiškoj bolnici

-Već sam najavljivao projekt dijalize  koju je spomenula  i dr. Strinavić. Došli smo u završnu fazu  u kojoj su završeni građevinski radovi i naručena je sva potrebna oprema koja će  bit montirana kroz nekoliko dana i teoretski s radom bi mogli započeti vrlo brzo. Krenut ćemo za mjesec i pol dana nakon što završi edukacija djelatnika.  Prostor bez ljudi i opreme ništa ne znači, a  budući da je to nova djelatnost koja  se kod nas nije  nikada do sada  obavljala  moramo educirati ljude da budu sigurni u ono što će raditi. Ukupna investicija je  bila oko milijun kuna. Sredstva smo većinom osigurali iz decentraliziranih sredstava. Zadovoljstvo mi je tim veće, jer je dijaliza   projekt koji se od 1992. godine  u ovoj bolnici  pokušavao uspostaviti, a  nije se uspjelo. Na to sam možda i najponosniji jer smo dijalizu napokon  uspjeli riješiti. To će puno značiti  za naša trenutno 34 pacijenta koji se dijaliziraju, većinom u Slavonskom Brodu, ali i u Požegi.

Voditeljica dijalize će biti mlada liječnica dr. Dijana Knežević-Strinavić.

Related Post