Općina Rešetari dodijelila 19 studentskih stipendija

1091 0

Općina Reršetari je za potpore studentima u općinskom proračunu za 2019. godinu osigurala 81.000 kuna

REŠETARI, 12. veljače 2019. – U prisutnosti predsjednice Općinskog vijeća Milke Perković, načelnik Zlatko Aga potpisao je ugovore sa redovnim i izvanrednim stipendistima sa područja općine Rešetari.

Općinske stipendije dobilo je ukupno 19 studenata, od kojih je 14 redovnih studenata koji dobivaju mjesečnu stipendiju u iznosu od 400 kuna mjesečno i 5 izvanrednih studenata koji će potporu dobiti u jednokratnom iznosu od 3.000 kuna. Općina Reršetari je za potpore studentima u općinskom proračunu za 2019. godinu osigurala 81.000 kuna.

Budući da je poticanje obrazovanje mladih jedna je od misija i zadaća Općine Rešetari, općinski načelnik Zlatko Aga ističe da ga posebno raduje što je veliki broj stipendista odustalo od općinskih stipendija budući da su dobili državne i županijske stipendije ili su kao djeca hrvatskih branitelja stipendije dobili iz Fonda branitelja. Stoga će pomoć u obrazovanju ove godine primiti znatno veći broj mladih s područja općine Rešetari što će im mogućnost uspješno školovanje. Općinski načelnik pozvao je studente da traže i druge potpore za studiranje ako im roditelji nisu u mogućnosti osigurati sredstva za druge potrebe tijekom školovanja.

Svi stipendisti bit će članovi Savjeta mladih Općine Rešetari. (Izvor Općina Rešetari)

Related Post

Božićni koncert

Autor - 27/12/2011 0
U ponedjeljak, 26. prosinca, na drugi dan Božića, blagdan sv. Stjepana, u novokapelačkoj župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, održan je…