OPĆINA REŠETARI: Načelnik Zlatko Aga potpisao ugovor za izgradnju WiFi4EU mreže

2342 0

Autor Franjo Samardžić

REŠETARI, 19. prosinac 2019. – Znakovito završava 2019. godina u Općini Rešetari. Radi se, dakako, o projektima koji su obilježili ovu godinu. Danas su, naime, potpisani ugovori o izvođenju radova na dva projekta. Jedan je ugovor s izvođačem radova „Izgradnja WiFi4EU mreže, a drugi Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom.
Načelnik Zlatko Aga ugovor za izgradnju Wifi4EU mreže potpisao je sa Dejanom Božićem, direktorom tvrtke Markoja iz Zagreba koja će izvesti radove.
-Projekt smo kandidirali prema EU i odobrena su nam financijska sredstva u iznosu od 15.000 eura. U procesu Javne nabave došli smo do čina potpisivanja ugovora sa izvođačem radova. Struka je odredila 10 do 12 lokacije sa kojih će se kvalitetno pokriti signalom područje cijele općine. Sredstva koja smo dobili nisu možda velika, ali nisu ni beznačajna, jer će značajno podići uvjete i standard življenja. Korištenjem modernih tehnologija omogućiti će da stanovništvo, posebno mladi, žive u modernom vremenu i koriste njegove blagodati, a naš kraj bio moderan i prihvatljiv za život ljudi.
Zahvaljujem se, prije svih, Europskoj uniji i vladi RH koja nam je omogućila provedbu ovog projekta. Zahvaljujem se i tvrtki Markoja na čelu s direktorom Dejanom Božićem, koja je na natječaju dobila posao i koja će nam, vjerujem, biti partner i u drugim projektima koje ćemo kandidirati – kazao je načelnik Zlatko Aga.
Dejan Božić se zahvalio na povjerenju koje je ukazano tvrtki na izgradnji ove mreže, kazavši da će ona posao obaviti besprijekorno i koji će biti dobar korak u povećanju kvalitete života stanovnika općine Rešetari.

 

Related Post