OPĆINA S.P. SELO: bespovratnih 1.089.000 eura za provedbu programa „Zaželi“ i skrb o 132 starije osobe

365 0

Načelnik Općine Staro Petrovo Selo, Nikola Denis je 11. ožujka sudjelovao na svečanom potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ za projekt „Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici- prevencija institucionalizacije“. 

STARO PETROVO SELO – Potpisivanje ugovora održano je u  Slavonskom Brodu, a na svečanosti su sudjelovali ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ravnatelj HZZ-a Ante Lončar, saborski zastupnik Pero Ćosić, te ostali uzvanici. Ovom prilikom uručeno je 16 ugovora o bespovratnim sredstvima za brojne jedinice lokalne samouprave i udruge s područja Slavonije.

Projekt „Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici- prevencija institucionalizacije“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda +, Programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2020.-2027., u iznosu od 1.089.000,00 eura sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Cilj projekta “ Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici- prevencija institucionalizacije“ je povećati stupanj kvalitete života pripadnika ciljne skupine i pridonijeti njihovoj socijalnoj uključenosti. Pružiti usluge potpore i podrške za 132 starijih osoba i osoba s invaliditetom s područja općine Staro Petrovo Selo kroz 33 mjeseca trajan usluge.. Ovim ćemo projektom pozitivno utjecati na i na povećanje zapošljivosti rizičnih skupina na tržištu rada i osigurati pružanje slabo razvijene socijalne usluge na području JLS I skupine, čime ćemo doprinijeti razvoju lokalne zajednice. Tijekom projekta Općina će redovito obavještavati o provedbi projektnih aktivnosti putem društvenih mreža i službene web stranice Općine.

Ovaj projekt nastavak je uspješno provedenih projekata iz prethodnog programskog razdoblja ESF-a koji su se pokazali kao uspješan primjer ulaganja EU sredstava u razvoj lokalne zajednice i povećanje kvalitete života osoba starije životne dobi u ruralnim područjima. Općina Staro Petrovo Selo kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete života svojih žitelja, a ovaj projekt je tek jedan u nizu uspješnih napora koje ulažemo kako bi kroz korištenje mogućnosti dostupnih kroz ESI fondove radili na kvalitetno planiranom ruralnom razvoju, te na taj način osigurali kvalitetnije životno okruženje za sve naše sugrađane.

Related Post