OSNOVAN OGRANAK HDS-a u CERNIKU: Za prvog predsjednika izabran mr. sc. Ivan Mikić

2342 0

Autor Franjo Samardžić

CERNIK, 3. ožujka 2018. – Sinoć je u Cerniku održana utemeljiteljska skupština Ogranka Hrvatske demokršćanske stranke. Za prvog predsjednika izabran je mr. sc. Ivan Mikić. Uz njega članovi Predsjedništva Ogranka su Janja Kulić (zamjenica predsjednika), Ivana Vonić (rizničarka), Mirko Oršulić (tajnik) i Kata Vuk (članica). U Nadzorni odbor su izabrani Pavle Budić i Stjepan Knežević.

Skupština je počela intoniranjem državne himne, a minutom šutnje odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima, prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i preminulim članovima stranke. Skupštinu je vodio dr. Zoran Jukić povjerenik za Slavoniju i Baranju.

Nazočni na osnivačkoj skupštini su bili saborski zastupnik i dopredsjednika HDS Branko Hrg, dopredsjednik HDS Davor Vukmirić, član predsjedništva Vatroslav Jukić i predsjednik novogradiškog ogranka HDS-a Ivan Višić.

-Želim se zahvaliti na ukazanom povjerenju i na izboru na dužnost koju smatram veoma odgovornom. Nisam do sada bio politički angažiran niti član neke stranke od kad postoji ova naša slobodna Republika Hrvatska. Kada se pojavila situacija da se ustrojava nova demokršćanska stranka i kada sam pozvan da se pridružim bez puno promišljanja sam to prihvatio jer je to moja opcija i moje opredjeljenje, a to je uvijek bila i moja politička orijentacija. Znači demokracija utemeljena u svojoj osnovi na kršćanskim zakonima. Jedino takva demokracija i takva vlast može biti za dobro cijelog naroda i svih onih koji žive u Hrvatskoj. Osjećam odgovornost prema tim načelima kršćanske demokracije, koja se širom svijeta pokazala najuspješnijim modelom upravljanja i vladanja- kazao je Ivan Mikić.

U ime Općine Cernik i predsjednika Općinskog vijeća Hrvoja Žakića sve je pozdravio načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić.

-Drago mi je da ste u Cerniku, starome mjestu koje postoji od 1255. godine. Imamo lijepu tradiciju, povijesnu i kulturnu, obrtničku i poduzetničku. Nadamo se da ćemo u budućnosti, unatoč teškoćama, opstati na ovom prostoru.

Isto tako se nadam da će vaša stranka raditi na dobrobit ovoga mjesta i ove Općine. Više nemamo vremena razmišljati o međusobnim političkim problemima. Moramo surađivat na idejama koje mislimo realizirati u ovom periodu da bi zadržali i sačuvali sve što imamo, ali i napravili neki pomak. Tako gledam osobno i tako sam ušao u politiku. Kao načelnik Općine Cernik gledam sve ovo prijateljski. To znači da od vas očekujem suradnju, naravno i kritiku. Želim vam uspješan rad i da konkretno djelujete. Svi oni koji rade imaju podršku Općine. Rekao sam to i udrugama i ostalima da će svi oni koji rade imati financijsku, moralnu i svu drugu pomoć – kazao je načelnik Vitomir Žakić.

-Čestitam dr. Jukiću na radu i brzom ustroju HDS na području Nove Gradiške, pa i na onom što se događa na razini Brodsko-posavske županije. Kazuje to koliko je sjeme demokršćanstva dugo traženo na ovim prostorima. Uvjeren sam i želim u to vjerovati da je upravo demokršćanstvo bit i suština hrvatskog nacionalnog bića, koje se naslanja na socijalni nauk crkve i koje je jako dugo traženo. Lutalo se između mnogih stranaka na tom kako se to popularno voli reći desnom centru. Ovo što vi ovdje radite i što zagovarate, zahvaljujući mom velikom prijatelju, izuzetnom čovjeku i povjereniku, liječniku i kirurgu je zaista za svaku pohvalu. Od sveg vam srca na tome čestitam – kazao je Davor Vukmirić.

Related Post