OSNOVANA 8. PODRUŽNICA STRUKOVNE UDRUGE KRIMINALISTA – IVAN KESER PRVI PREDSJEDNIK

822 0

SLAVONSKI BROD, 20. prosinac 2010. – U petak je u prostorijama hotela

„Savus“ osnovana je 8. podružnica „Strukovne udruge kriminalista“ i predsjednika izabran je Ivan Keser. Podružnica je osnovana uz podršku Županije brodsko-posavske. Na osnivačkoj skupštini kao gosti bili su nazočni, izaslanik župana pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković, pomoćnik načelnika Policijske Akademije Mato Pušeljić, Darko Majstorović (Ravnateljstvo policije), Predsjednik Upravnog odbora Strukovne udruge kriminalista Davor Posilović, te kriminalisti i diplomirani kriminalisti Policijske uprave brodsko-posavske. Izaslanik župana Stjepan Bošnjaković je u okviru uvodnog dijela, izrazio riječi podrške i zaželio puno uspjeha u radu ove podružnice.

Darko Majstorović se ukratko obratio nazočnima, istaknuvši kako u svim županijama djeluju povjerenici na formiranju struke udruge kriminalista, pred kojom su brojne zadaće. Naglasio je daljnje smjernice po pitanju promjena u kompletnom sustavu obrazovanja u policiji. Kroz strukovnu udrugu kriminalista koja je jedan pravni okvir i velika snaga može se puno toga dati.

Davor Posilović je opisao ovu udrugu kao neprofitnu, kojoj je cilj promicanje, njegovanje i zaštita kriminalističke struke. Okupljanjem članova, daljnjim radom i organizacijom će se artikulirati razni stavovi, mišljenja i pitanja. Diljem lijepe naše poznati predavači su održali brojna predavanja. Ostvarena je i međunarodna suradnja sa sličnim udrugama u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, a nastoji se ostvariti i daljnja znanstvena suradnja.

Mato Pušeljić je nazočne ukratko upoznao sa predstojećom reformom sustava obrazovanja u policiji, kao i zacrtanim ciljevima, između ostalih – vratiti Sveučilišni studij kriminalistike (3 + 2 + 3), doktorski studij.

U okviru osnivačke skupštine, predložena je kandidatura za predsjednika i članove Upravnog odbora. Za predsjednika je izabran Ivan Keser, a za članove Upravnog odbora Jelena Katić, Franjo Galić, Kata Nujić i Mato Pušeljić. Također je prezentiran plan rada podružnice u narednom razdoblju.

   

Related Post