OSNOVANA POLICIJSKA KAPELANIJA U POŽEGI

660 0

Pri koncu misnog slavlja policijski kapelan požeško-slavonske županije Željko Volarić zahvalio je biskupu Jezerincu kao i biskupu Škvorčeviću na ukazanom povjerenju

 

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Juraj Jezerinac predvodio je 24. siječnja euharistijsko slavlje u požeškoj crkvi sv. Lovre prigodom osnutka policijske kapelanije sv. Vinka Pallottija u Požeško-slavonskoj županiji te je uveo u kapelansku službu svećenika Željka Volarića. Biskup Jezerinac je izrazio radost zbog osnutka spomenute policijske kapelanije, zahvalio biskupu Škvorčeviću za sve što je učinio kako bi službenici policije imali duhovnu potporu u svom služenja građanima naše domovine, napose u osobi policijskog kapelana. Posvjedočio je radost što je sv. Vinko Pallotti izabran za zaštitnika kapelanije radi herojskog svjedočenja kršćanskih vrednota u svome životu te potaknuo sudionike slavlja da se utječu njegovom zagovoru.

Homiliju je održao Josip Stanić, biskupski vikar za pastoral i nazočne podsjetio na uzoran svetački život zaštitnika nove policijske kapelanije, ističući njegovo služenje najpotrebnijima, siromašnima i obespravljenima, njegovo obrazovanje u filozofsko-teološkim znanostima koje su ga još više približile Isusu Kristu napose kroz služenje onima koji su na rubu društva. Potaknuo je sudionike slavlja da poput ovoga sveca znaju odbiti časti koje nudi svjetski poredak, jer čovjeka može ispuniti jedino služenje Isusu Kristu koji je temelj i smisao ljudskog života. Pozvao je nazočne da iskoriste darove i sposobnosti koje su im udijeljene kako bi svojim djelovanjem u prilog hrvatskih građana bili svjedoci kršćanske vjere i ljepote života koju nam je objavio Isus Krist svojim životom među nama.

 

Pri koncu misnog slavlja policijski kapelan požeško-slavonske županije Željko Volarić zahvalio je biskupu Jezerincu kao i biskupu Škvorčeviću na ukazanom povjerenju, uz želju da Bog blagoslovi sva nastojanja Vojnog ordinarijata oko duhovne izgradnje policijskih službenika i njihovih obitelji.

Related Post

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 20/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 20. listopad 2012. – U dvorani Župe Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški u skladu s programima Godine…