Otvorena izložba slika „Žena“ Ivane Vončina Toplek

2295 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 5. lipnja 2019. – Prof. Vjekoslava Bagarić, predsjednica novogradiškog ogranka matice Hrvatske, jučer je u izložbenom prostotu Doma kulture otvorila izložbu slika pod nazivom „Žena“ Ivane Vončina Toplek.
Autoricu je predstavila Danijela Juranović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković” naglasivši da je svoju kreativnost pokazivala još u srednjoj školi, a potom i u daljnjem školovanju, a potom i Ivana je svoju kreativnu stranu pokazivala od rane mladosti, kasnije se usavršavati na Tehnološkom fakultetu gdje je imala priliku pokazati svoju kreativnost.
-Danas imamo priliku pogledati ciklus „Žena“ koja je rezultat njene trenutne inspiracije – kazala je Danijela Juranović.
-To su žene iskonske, onakve kave jesu. Prikazane su bez maski i davanje prava ženi da bude sve što želi, tužna, očajna i vesela, uzbuđena, uzbudljiva i nježna, pa ako želi da bude ništa i da bude ništa. Bit je da napravi svoj izbor, da ga prepozna i čista stoji ispred njega – kazala je Ivana Vončina Toplek.
-Izložba prikazuje žene bez filtera, onakve kave jesu kada se očiste od svih nametnutih ljuski i oklopa. Čiste i žive – dodala je Danijela Juranović.
– Ima nešto postojano u životu. Ivanu poznajem još od djetinjih dana i to prijateljstvo, ljubav za čovjeka, bliskost i zajedništvo ne prestaje ni danas. Ne znam jesam li kompetentna, ali u njezinim slikama iščitala sam neke nijanse unutrašnjih stanja. Ivanino slikarstvo apsolutno ima potencijala, na tome bi trebalo raditi, naravno da ima još puno vremena to i realizirati. Želim joj puno uspjeha i novih umjetničkih ostvarenja – kazala je otvarajući izložbu Vjekoslava Bagarić.
– Izložba prikazuje žene bez filtera, onakve kave jesu kada se očiste od svih nametnutih ljuski i oklopa. Čiste i žive. I ova je izložba dio projekta pod nazivom „Nova Gradiška slika” kako bi pomogli našim sugrađanima da iskažu svoje talente – istaknula je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković” Danijela Juranović.
Jedna je to od izložbi novogradiških likovnih umjetnika koje organizira Pučko otvoreno učilište „Matija Antun Relković” pod nazivom „Nova Gradiška slika“ s namjerom da ih sve predstavi novogradiškoj likovnoj publici.
Ova izložba može se razgledati do 15. lipnja.

Related Post