Ožalošćena rodbina”, nova predstava novogradiške Kazališne udruge glumaca amatera – “KUGLA”

2180 0

Autor Ivanka Herceg, Foto MOCA

NOVA GRADIŠKA – “Ožalošćena rodbina”, nova je predstava novogradiške Kazališne udruge glumaca amatera – “KUGLE” – kojom su, 3. prosinca, do suza nasmijali publiku u prepunom Domu kulture. Upravo zbog velikog zanimanja i za ovu predstavu, petu po redu (od osnutka 2015. godine igrali su predstave “Nepozvani gosti”, “The speaka”, “Svjetska žena”-tekst Novogradiščanke Evice Kraljić, “Ljubavnik”) izvest će ju i 4. prosinca također od 19 sati te 5. prosinca od 20 sati.

Predstavu je, prema tekstu komedije “Ožalošćena porodica” Branislava Nušića, prilagodio i za KUGLU režirao Milan Vidošić, predsjednik Udruge.

Kritička i satirična oštrica usmjerena je na prijetvornu obitelj i prije svega na ljudsku pohlepu.

A o čemu je riječ u predstavi naše KUGLE?

Obitelj se okupi na pogrebu rođaka u njegovu domu i svaki od njih uvjeren je da upravo on ima pravo na nasljedstvo. Svi se pretvaraju, žaluju i hvale pokojnika, dok se ne pokaže da je nasljedstvo ostavio izvanbračnoj kćerki. Tada padaju maske i splasnu tuga i poštovanje prema pokojniku. Pokazani su, na vrlo humoran način, neiskreni odnosi u obitelji, pohlepa, dvoličnost,…

Rođake, bračni par Viktora i Elzu utjelovili su Dražen Levis i Sanja Kovarbašić-Ferković, drugi bračni par Sofiju i Agatona, Blaženka Lekić i Milan Vidošić, udovicu Olgu, Ivana Buturac, a izvanbračnu kćerku pokojnika Evu, Tanja Bešlić.

I učinili su to kao pravi profesionalci, što za nas i jesu, a za izvrsnu glumu i izvedbu dobili veliki pljesak i čestitke. Svakako treba istaknuti da je, kao i do sada, glazbena urednica Dunja Vidošić-Rapić odradila odličan posao, a tehničku potporu pružio je UNITAS WebRadio NG.

-Vrlo smo sretni i zadovoljni što je publika ovako dobro reagirala. Vježbali smo tri mjeseca, dva do tri puta tjedno i po nekoliko sati i rezultat stvarno nije izostao- rekao nam je, među ostalim, Milan Vidošić, zahvalivši se svim članovima KUGLE na satima uloženoga truda i odličnoj izvedbi. Zahvalio se i svima koji podržavaju njihov rad, publici na velikom zanimanju, Gradu na potpori, te na dolasku gradonačelniku Vinku Grgiću, njegovoj zamjenici Ivani Trupina i Mihaeli Đeraj, voditeljici Odsjeka za društvene djelatnosti. -Veselimo se dolasku naših sugrađana na još dvije izvedbe ove predstave i nadamo se da će i oni biti zadovoljni-istaknuo je Milan Vidošić, više puta nagrađivan za glumu, a ove godine, na 53. Brodskom kolu-najstarijoj smotri folklora u RH i dobitnik diplome za najboljeg glumca u Brodsko-posavskoj županiji.

Članovi “KUGLE” pobrinuli su se i za ugodan i topao “slatki” domjenak poslije predstave u predvorju Doma kulture.

Related Post

Kuća Djeda Božićnjaka

Autor - 01/12/2019 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 1. prosinac 2019. – Na otvaranju ovogodišnjeg Adventa u našem gradu najmlađi Novogradiščani bili su…