PETICIJA HSLS-a – 100.000 potpisa za zapošljavanje mladih

1082 0

NOVA GRADIŠKA, 1. travanj 2011. – Ružica Vidaković, potpredsjednica HSPS-a i predsjednica županijske organizacije, marija Karlovčan-Subić, predsjednica ogranka Nova Gradiška i članica Predsjedništva HSLS-a i Zlatko Aga predsjednik Izbornog stožera HSLS-a za 5. Izbornu jedinicu i potpredsjednik županijske organizacije i član

Predsjedništva danas su predstavili Akciju 100 u kojoj hrvatski liberali namjeravaju u 100 gradova prikupiti 100.000 potpisa za zapošljavanje mladih. Danas je u Novoj Gradiški započelo i potpisivanje peticije koja će se nastaviti u subotu, te u srijedu i subotu narednog tjedna od 9 do 13 sati u Ulici Slavonskih graničara.

 

Pravo na rad i zaposlenje

 

Danas su predstavili inicijativu da se prvo zaposlenje u prvoj godini rada oslobodi svih doprinosa, poreza i prireza, kako bi se zaustavio daljnji rast nezaposlenosti jer podaci govore o 30.000 mladih s fakultetom koji nikada nisu bili u radnom odnosu, a još je više onih bez posla sa završenom srednjom školom. HSLS će u narednih deset dana organizirati potpisivanje peticije kako bi za svoju inicijativu dobili što veću potporu mladih i njihovih roditelja.

– Nalazimo se u vremenima koja su vrlo složena za većinu građana. Posljednji je trenutak da se ponude konkretna gospodarska i socijalna rješenja za izlazak iz krize, koja je evidentna i duboka. Zbog toga je HSLS pokrenuo ovu inicijativu jer smatra da treba svakom građaninu osigurati ustavna prava, a to je prije svega pravo na rad, zaposlenost, zdravstvo, školovanje i sva druga prava koja moraju biti osigurana kako bi mogli s pravom i čista obraza težiti europskoj budućnosti. Stoga je HSLS pokrenuo ovu inicijativu gdje nam je cilj prikupiti oko 100.000, a sigurni smo i više potpisa. Namjera nam je peticijom potaknuli ideju i natjerali ovu, a i svaku buduću Vladu da donese provedbene akte kojima će se svim zaposlenicima osigurati neto plaća i potaknuti zapošljavanje na način da su oslobođeni svih doprinosa – kazala je Ružica Vidaković.

Šansa za mlade

 

– Ogranak HSLS-a u Novoj Gradiški nije mogao ostati postrani i ne uključiti se u ovu akciju kada je u našem gradu velik broj nezaposlenih mladih ljudi koji čekaju svoje prvo zaposlenje. Ako ne počnemo rješavati probleme zapošljavanja sigurno da Hrvatsku u EU ne čeka bolja budućnost. Neke probleme moramo početi rješavati sami i ponuditi rješenja koja će donijeti rezultate.

Žalosno je što do sada svi pokušaji nisu dali rezultata što znači da nisu bili pravo rješenje. Držimo da je ova osmišljena akcija HSLS-a za zapošljavanje mladih kod prvog zapošljavanja akcija koja će dati rezultata i na taj način zaposliti veliki dio mladih. Pozivam sve naše sugrađane, a također i građane šire okolice Nove Gradiške da se pridruže i podrže ovu akciju i potpišu peticiju.

Pritisak na Vladu

 

– Jedna je to od ključnih inicijativa HSLS-a s kojom želimo što prije izvršili pritisak na Vladu RH da se otvori mogućnost za prvo zaposlenje. Vidljivo je da su danas neto plaće na nivou 1976. godine. Ti su pokazatelji pogubni i bez obzira koliko mi govorimo da su plaće velike prema troškovima života su premale. U ovom smo se trenutku našli, kao cjelokupno društvo, u problemu. Na ovaj način želimo potaknuti poslodavce da krenu u zapošljavanje mladih ljudi. Smatramo u HSLS da bi se na ovaj način dali mogućnost gospodarstvu za nova zaposlenja – kazao je Zlatko Aga.

   

Related Post

TRADICIONALNA FIŠIJADA

Autor - 05/08/2014 0
Uz odličan fiš i ribu u rašljama, članovi Sindikata umirovljenika i HSLS-ovci su se u nazočnosti Ružice Vidaković, predsjednice ŽV…