PETO POKLADNO JAHANJE U DRAGALIĆU

1081 0

Autor Franjo Samardžić

DRAGALIĆ, 25. siječanj 2019. – KUD „Dragalić“, Općina Dragalić i mještani 2. veljače 2019. godine još će jednom bili domaćini zaljubljenicima u konje i peti put po redu organizirati tradicionalno pokladno druženje.

Članovi konjogojskih udruga i pojedinci iz novogradiškog kraja i brodsko-posavske županije još će se jednom podičiti svojim ljubimcima i zajedno s domaćinima podsjetili na stari graničarski običaj i svjedočiti o bogatstvu slavonske tradicije. Dragalićani su se uključili u jedan od najatraktivnijih tradicijskih običaja kojim se njeguje i čuva dio tradicijske kulturne baštine ravničarskog kraja. Pokladno jahanje je jedna od manifestacija u Slavoniji od posebne vrijednost. U Općini Dragalić organizira se zahvaljujući KUD-u Dreagalić i njegovoj predsjednici Katici Matijašević.

Skup jahača i zaprežnih kola bit će od 11 do 123 sari kod Društvenog doma i u dvorištu obitelji Matijašević. U 12 sati sudionike će pozdraviti predsjednica KUD-a Katica Matijašević i općinski načelnik Znimiri Karlik, a obaviti i blagoslov. Povorka će proći selom i zaustavljati se na punktovima. Za sudionike i goste organizirana je večera, a od 18 sati zabava uz Lutalice band. KUD Dragalić poziva mještane da dođu, zapjevaju, zaplešu i zabave se.

Related Post

ČUVAJU OBIČAJE SLAVONSKOG SELA

Autor - 03/02/2014 0
Udruga žena „Brđani“ iz Brđana, organizira prvu zabavnu priredbu „ČIJALO PERJA“ kao jedno u nizu događanja u Općini Rešetari, kojima…