411 0

NOVA GRADIŠKA, 25. travnja 2019. – HKUU “Trenk” Nova Gradiška ove godine obilježava 25 godina rada. Udruga je osnovana 1994. godine i hvalevrijednu obljetnicu obilježit će brojnim događanjima i programima, a ugostiti će brojna prijateljska društva, folklorne i pjevačke skupine.

Poštovani,
ovim putem pozivamo Vas na tradicionalni koncert kojega i ovoga Uskrsa organizira Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” iz Nove Gradiške, a koji će se održati u Novoj Gradiški 27.04.2019. u Domu kulture s početkom u 19,00h.
Gosti na koncertu “Trenk i prijatelji” bit će izvrsna društva, Folklorni ansambl “Sesvetska Sela”, te KUD “Sloga” iz Satnice Đakovačke. Na programu će se i ove godine naći izvrsne koreografije Međimurja, Baranje, Sesvetskog Prigorja, Slavonije. Neizostavan je i novi dramski uradak, urnebesna predstava koju vam ponovno priprema dramska sekcija Trenkovaca.
Svakako ne smijemo zaboraviti najmlađe, članove dječje sekcije, koji su također pripremili nove pjesmice i plesove.
Ovaj koncert početak je proslave 25 godina rada HKUU “Trenk”, a kroz cijelu godinu obilježavat će se ova važna obljetnica društva, koje od samoga osnutka 1994. godine okuplja brojne članove od 3 do 73 godine. Naravno, sve s ciljem očuvanja kulture, običaja, jezika i tradicije.

Nakon koncerta zajedničko druženje nastavit će se u Vatrogasnom domu u Novoj Gradiški.

Do subote, lijep pozdrav, Vesna Vlaović, tajnica HKUU Trenk Nova Gradiška.

Related Post