Petrovoselci proslavili blagdan sv Antuna opata i pustinjaka

1365 0

Autorica Višnja Mikić
STARO PETROVO SELO – Iako je staropetrovoselska župa posvećena sv Antunu Padovanskom, svake zime svečano slave i sv Antuna pustinjaka i opata. I danas su na svečanu svetu misu u Staro Petrovo Selo, uz domaće vjernike, stigli i vjernici susjednih župa.
Svečanu euharistiju slavio je o. Vjenceslav Janjić, gvardijan cerničkog franjevačkog samostana i župnik župe sv Petra apostola u Cerniku.
U koncelebraciji su bili mons Antun Prpić, arhiđakon Posavskog arhiđakonata Požeške biskupije i župnik u Brodskom Stupniku, zatim Goran Mitrović, dekan Novokapelačkog dekanata i župnik u Novoj Kapeli, Goran Kovačević, župnik župe Slavonski Kobaš, vlč Vicko Obradović, župnik u Oriovcu, Mato Rukavina, župnik u Staroj Gradiški, Josip Vračarić, župnik u Štivici, Marijan Golec župnik župa Bebrina i Dubočac te Tomo Mrnjec, umirovljeni svećenik rodom iz staropetrovoselske župe. Vjernicima je na raspolaganju za svetu ispovijed bio Stjepan Bakarić, župnik u Vrbovi.
Na kraju mise, svima je na sudjelovanju zahvalio staropetrovoselski župnik, Ivan Nikolić, a mons Antunu Prpiću i o. Vjenceslavu Tunji Janjiću, čestitao je imendane.

Related Post