Petrovoselski proizvođači hrane bez zemlje

1178 0

Petrovoselski HSS-ovci sutra obilježavaju 91.obljetnicu smrti Stjepana Radića i ispred njegove biste u središtu Općine kreću u aktivnu borbu za dostojanstvo stanovništva općine Staro Petrovo Selo

ŞTARO PETROVO SELO -Depopulacija i odlazak radno najvitalnijih stanovnika iz Općine Stro Petrovo Selo se nastavlja, a načelnik Općine brine o boji fasade društvenih domova rečeno je na sjednici Općinske organizacija HSS-a Staro Petrovo Selo održanoj u utorak, 6.kolovoza.
Petrovoselski HSS-ovci okupljeni na sjednici općinske organizacije izrazili su potrebu aktivnijeg djelovanja opozicije, što je i HSS općini Staro Petrovo Selo, kojoj je zadataka i obveza pratiti rad vladajućih i ne dopustiti pogodovanje bio kojoj grupaciji gospodarstvenika, civilnog sektora ili javnih službi, a to su prakse koje se u Saro Petrovo Selo vraćaju istaknuli su :

– Nije usvojen Programa o raspolaganju državnim poljoprivrednim zemljištem za općinu Staro Petrovo Selo što OPG-ove s područja općine dovodi u neravnopravan položaj u odnosu na ostatak Hrvatske i Slavnije. Ništa se ne radi niti po pitanju organizacije tržišta za poljoprivredne proizvode, a u potpunosti je izostala edukacija o načinu korištenja sredstva za poljoprivredu iz europskih fondova. Općina je oduvijek bila jako poljoprivredno središte, očekujemo povratak tradicijskih proizvodnji i aktivno sudjelovanje lokalnih vlasti u oživljavanju poljoprivrede ne samo za pojedince s plavom iskaznicom nego za sve stanovnike i posebice mlade koji uz malo aktivniji pristup aktualnih vlasti neće odseljavati.
– Nakon porezne reforme Općinski proračun omogućava veća izdvajanja za subvencioniranje poljoprivrede, obrta uz redovita socijalna izdvajanja za udžbenike ili prijevozne karte učenicima. Tražimo, subvencije za mlade poljoprivrednike i obrtnike koji će ostati živjeti u općini Staro Petrov Selo. Obnove fasada i društvenih domova, što pozdravljamo, neće vratiti gospodarsku aktivnost u općinu. Novac prikupljen iz poreza i naknada građana treba ulagati u proizvodnje jer one jedine stvaraju nove vrijednosti.

HSS-ovci u iskazali i samokritičnost zbog slabe aktivnosti u prethodnom periodu te najavljuju veću aktivnost svojih članova u Općinskom vijeću. Pozivaju sve članove i simpatizere u četvrtak 8.kolovoza 2019. na obilježavane 91.obljetnice smrti Stjepana Radića kod biste postavljene njemu u čast u središtu Općine jer s tog mjesta kreću u aktivnu borbu za dostojanstvo stanovništva općine Staro Petrovo Selo.
Sjednici koju je sazvao novoizabrani predsjednik OO HSS- a Dragan Radić prisustvovao je predsjednik ŽO i zamjenik predsjednika HSS-a Davor Vlaović. (HSS)

Related Post