PISMO BISKUPA ŠKVORČEVIĆA VJERNICIMA PRIGODOM NEDJELJE CARITASA

744 0

POŽEGA, 1. prosinac 2015. – Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je vjernicima Pismo prigodom Nedjelje Caritasa pod naslovom „Zaodjenite se u milosrdno srce“.

 

U Pismu kaže:

„Papa Franjo proglasio je Izvanredni jubilej Milosrđa te on i u našoj Požeškoj biskupiji započinje otvorenjem svetih vrata na Katedrali i voćinskom svetištu u nedjelju, 13. prosinca. Radi toga Nedjelju Caritasa slavimo 6. prosinca, na Drugu nedjelju došašća i na spomendan sv. Nikole biskupa, velikog dobrotvora. Nadolazeći Božić u godini Izvanrednog jubileja Milosrđa podsjeća nas kako je čovjek u središtu Božjeg zanimanja te je za njega dao sve što je imao, Sina svoga koji je čovjekom postao da bi nas snagom milosrđa izbavio iz kruga zla i smrti. Božić nas potiče da obdareni tolikim Božjim dobrom i sami budemo milosrdni. Poslušajmo Apostola koji nam poručuje: ‘Zaodjenite se dakle – kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni – u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost’ (Kol 3, 12). Vaše zaodjenuto srce u dobrotu i plemenitost bit će vaša najljepša božićna odjeća.

 

Pozivam vas, braćo i sestre, da velikim suosjećanjem za bližnjega, na Nedjelju Caritasa molite za one koji su u teškom životnom stanju, progonjeni, siromašni, bez zaposlenja, žrtve nepravde. Poput žene udovice iz Evanđelja očitujte u svom siromaštvu velikodušnost, darujte po svojim mogućnostima novčani prilog za ljude u nevolji kojima će naš Biskupijski Caritas Vašom dobrotom moći posvjedočiti našu blizinu i darežljivost, pružiti utjehu, donijeti ohrabrenje. Na taj način potvrdite vjeru kako u nevoljnima prepoznajete patničko lice Isusa Krista koji se s njima poistovjetio. ‘Budite svi jednodušni, puni suosjećanja i bratske ljubavi, milosrdni, ponizni’ (1 Pt 3,8) pa će ‘Bog, bogat milosrđem’ (Ef 2,4) biti s vama.

Dok vam zahvaljujem za molitvu i novčani dar siromašnima, svima upućujem pozdrav mira u Isusu Kristu te vas od srca blagoslivljam“, završava Pismo biskupa Škvorčevića.

Related Post

Župa Kraljice svete Krunice

Autor - 26/12/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 26. prosinac 2019. -Tradicionalni blagoslov obitelji Župi Kraljice svete Krunice započinje iza božićnih blagdana, točnije na Svetog Ivana…

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 25/08/2014 0
U župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju u župničku službu uveden je fra Josip Poleto, a u župnoj…