Pod motom U ritmu čitanja održana tradicionalna manifestacija “CIJELI GRAD ČITA!”

696 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 23. listopada 2019. – Tradicionalna i jedinstvena akcija “CIJELI GRAD ČITA!” održana je danas sedmi put u organizaciji Gimnazije Nova Gradiška i Gradske knjižnice Nova Gradiška, a uz pokroviteljstvo Grada Nova Gradiška. Podsjetimo. Pokretač akcije je Ljiljana Ptačnik, prof. savj. i ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je – U ritmu čitanja!
Ova akcija održava se i ove godine u Novoj Gradiški uz potporu i suradnju ustanova, škola i udruga, knjižničara osnovnih i srednjih škola, novogradiških pjesnikinja i pjesnika. Čitalo se danas naglas na čitalačkim punktovima ispred Gimnazije, župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i spomenika Papi, Doma kulture i brojnim drugim “čitalačkim punktovima” u gradskom parku, na središnjem gradskom trgu i Ulici slavonskih graničara i drugim mjestima. Obilježavao se 23. listopada Međunarodni dan glasnog čitanja, promicala knjiga i čitanje.
Otvaranju održano ispred Gimnazije počelo je pod motom ovogodišnje manifestacije glazbenim nastupom Lucije Prpić, učenice 4. razreda glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“ koja je svirala na flauti. U ime Gradske knjižnice i njenih djelatnika, te ravnateljice Gimnazije prpof. Ljiljane Ptačnik, mlade čitatelje pozdravila je prof. Biljana Dakić.
Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom će se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška puno govoriti o knjizi. Tim knjižničara prof. i ravnateljica Biljana Dakić, Mirjana Pranjić, Renata  Stipančević Matijašević, Anka Višić, Goran Bašić i Biljana Radoš, zajedno sa brojnim sudionicima promicati će čitanje i na različitim događanjima okupljati sve koje knjiga istinski zanima.

Related Post