POŽEGA: SUSRET S NOVINARIMA

518 0

U utorak, 20. prosinca, u Biskupskom domu u Požegi, održan je susret s novinarima s područja Požeške biskupije. Biskup požeški, msgr dr Antun Škvorčević, uputio je svećenicima, đakonima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima, sjemeništarcima, vjeroučiteljima i svim vjernicima Božićnu poruku. Čestitajući nadolazeće blagdane, biskup je, među ostalim, naglasio:“Istovremeno s izborom novih članova župnih pastoralnih vijeća minule jeseni, o pedesetoj obljetnici otvorenja II vatikanskog sabora i Godine vjere, koju je proglasio papa Benedikt XVI, pokrenuli smo proces nove evangelizacije, s ciljem da, kao kršćani u hrvatskom društvu budemo prepoznatljivi svjedoci radosne vijesti Isusa Krista. Željeli bismo doprinijeti ostvarenju zadaća na koje nas poziva Pastoralna konstitucija II vatikanskog sabora o Crkvi u suvremenom svijetu, stavljena pod znakovit naslov „Radost i nada“. Zahvaljujem s svećenicima, đakonima, vjeroučiteljima, članovima župnih pastoralnih vijeća i drugim vjernicima koji su iskazali raspoloženje i spremnost uključiti se u ta nastojanja i dati svoj doprinos. Neka nam Božić bude snažan poticaj na tom putu.

Dok vas sve povjeravam Isusovoj Radosti i ljubavi, od srca molim da vam nova godina bude bogata Njegovim darovima. Uz srdačan pozdrav u novorođenom Gospodinu.

Novinari su, nakon pročitane poruke, mogli biskupu uputiti pitanja u svezi s porukom ili drugim aktualnostima u biskupiji te s planovima za slijedeću godinu. Nakon službenog dijela, predstavnici medija nastavili su u Biskupskom domu u Požegi neformalno druženje s biskupom i njegovim suradnicima.

Related Post

120 godina kapelice u Seocu

Autor - 02/05/2018 0
Autor Višnja Mikić SEOCE -Iako se u Seocu, filijali novokapelačke župe BDM, kroz povijest spominje kapela sv Roka, najprije drvena,…

CARITAS POŽEŠKE BISKUPIJE

Autor - 08/09/2014 0
POŽEGA, 8. rujan 2014. – Pred početak nove školske godine, 7. rujna Caritas Požeške biskupije organizirao je podjelu knjiga školskoj…