POGREŠKA IZBORNOG POVJERENSTVA ?

737 0

NOVA GRADIŠKA, 23. svibanj 2013. – Još u nedjelju su se iz redova HDSSB-a čule informacije da vijećničko mjesto u Gradskom vijeću Nove Gradiške pripada dr. Ljepši Rakas-Vujčić i HDSSB-eu a ne kandidatu srpske nacionale manjine s liste HDZ-a.

 

Uslijedilo je i službeni prigovor koji je potpisao Josip Mikšić, predsjednik Gradske organizacije HDSSB-a upućen gradskom, županijskom i državnom povjerenstvu te Ministarstvu uprave.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao SBplus nakon traženja da Državno izborno povjerenstvo protumači obrazloženje koje je podnio HDSSB, Županijsko izborno povjerenstvo je odlučilo da vijećničko mjesto srpske nacionalne manjine u Gradskom vijeću Nove Gradiške dobiva HDSSB- e, tj. dr. Ljepši Rakas-Vujčić.

Ako je to tako u Gradskom vijeću Nove Gradiške HDSSB će sa četiri vijećnička mjesta opet imati u „rukama“ SDP i HDZ bez obzira koja od te dvije stranke nakon drugog kruga izbora bude imala gradonačelnika. Po toj računici SDP i HDZ imaju po 6 vijećničkih mjesta, a HDSSB 4, što je bez obzira s kim eventualno koalira dovoljno za donošenje najvažnijih odluka. Postoji varijanata da HDSSB ne uđe u koaliciju što može dovesti do problema u konstituiranju Gradskog vijeća pa i ponavljanja izbora za Gradsko vijeće.

 

Ppogledajte prigovor HDSSB-a u pdf formatu

 

 

Related Post

PRVE IZJAVE ŽELJKA BIGOVIĆA

Autor - 03/06/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 3. svibnja 2013. – Razlikom od 55 glasova u dramatičnoj završnici drugoga kruga lokalnih izbora za gradonačelnika i…