POLICIJSKI VIKEND: Opet razbojstvo i pljačka

774 0

12. studeni 2012. – Tijekom vikenda na području policijske

uprave evidentirano je 17 kaznenih djela, od kojih 16 iz općeg kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta. Najbrojnija su imovinska kaznena djela kojih je bilo 14 i to devet (9) kaznenih djela krađe, četiri (4) kaznena djela teške krađe i jedno (1) kazneno djelo razbojništva. U prometu na cestama evidentirano je 12 prometnih nesreća, od kojih pet (5) s ozlijeđenim osobama (tri osobe teže i devet lakše ozlijeđenih) i sedam (7) s materijalnom štetom. Evidentirano je sedam (7) prekršaja i to četiri (4) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva (2) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj iz Zakona o strancima. U proteklom vikendu evidentiran je i jedan (1) požar.

 

OPLJAČKANA KLADIONICA U BRODU

Jučer oko 19,30 sati u Slavonskom Brodu u jednoj sportskoj kladionici dogodilo se kazneno djelo razbojništva. Za sada nepoznata maskirana muška osoba je uz prijetnju oružjem od 29-godišnje djelatnice kladionice oduzela za sada neutvrđeni novčani iznos. Radi se o muškarcu mlađe životne dobi (oko 20-ak godina), sitnije tjelesne građe, visine oko 165 cm, na glavi je imao crnu motorističku kacigu, obučen u crnu sportsku jaknu s kapuljačom, plave traperice, te sive sportske cipele, a na rukama je imao rukavice. Policija traga za počiniteljem.

 

PRONAŠLI LOPOVE

Nakon provedenog kriminalističkim istraživanja policijski službenici su u petak razriješili sedam (7) kaznenih djela teških krađa. Četiri (4) kaznena djela teške krađe počinjena su na području Slavonskog Broda, zbog kojih policija protiv 46-godišnjaka iz Slavonskog Broda podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Muškarac je sva četiri djela počinio na štetu jedne tvrtke iz Slavonskog Broda i time ju oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. On je od 19. ožujka do 5. studenog ove godine u četiri navrata provalio u skladište te tvrtke, odakle je odnosio elektro materijal, razne alate, bakrene žice, te veću količinu željeznog materijala (matice vijci i sl.) Dva (2) kaznena djela počinjena su na području Okučana, zbog kojih policijski službenici protiv 15-godišnjaka iz Okučana i 16-godišnjaka s područja općine Dragalić podnose posebno izvješće Državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu i izvješće Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški.

 

Oni su od kolovoza do listopada ove godine provalili u dvije obiteljske kuće dok su vlasnici bili odsutni iz kojih su otuđili tehničke aparate (usisavač, digitalni TV prijemnik i sl.), električne uređaje (bušilice i sl.), više električnih i produžnih kablova, cijevi za slavine, dio pokućstva i sl. čime su oštetili vlasnike tih kuća za nekoliko tisuća kuna. Neki od ukradenih predmeta su kod njih pronađeni i vraćeni vlasnicima, a neke su prodali na području grada Nove Gradiške. Jedno djelo počinjeno je na području Nove Gradiške, a zbog njega policija podnosi kaznenu prijavu protiv 34-godišnjaka s područja općine Vrbje. On je od 31. listopada do 5. studenog ove godine kod mjesta Dolina provalio u tri radna stroja, vlasništvo tvrtke iz Nove Gradiške, na način da je nasilno otvorio poklopce rezervoara iz kojih je otuđio oko 200 litara dizel goriva čime je ošteti to poduzeće za nekoliko tisuća kuna.

 

SLAVIO MARTINJE ZA VOLANOM I 2,7 PRTOMILA ALKOHOLA

– Policija je od 9. do 11. studenoga provela akciju Dani Martinja, a povodom obilježavanja narodnog običaja krštenja vina „Martinje“, kako bi vozače u prometu na cestama spriječila da grubo krše prometne propise upravljajući vozilima pod utjecajem alkohola, odnosno spriječila najteže posljedice zbog takvog načina nepoštivanja prometnih propisa. Tijekom ova tri dana policija je u prometu poduzela 240 mjera i radnji i tom prilikom utvrdila 104 prekršaja u prometu, a zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava sankcionirala 31 vozača. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak i iznosila je 2,70 promila, dok na sam dan Martinja najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,98 promila alkohola u organizmu vozača.

 

Za razliku od prošle godine kada je u prometu u ove dane policija poduzela ukupno 565 mjera i radnji i utvrdila 214 prekršaja u prometu, kojom prilikom je zatečeno 24 vozača pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu vozača bila je 2,14 promila, a izmjerena je na dan prije Martinja. Pored ovih prekršaja najbrojniji prekršaji bili su nepropisna brzina u 32 slučaja ove godine, dok je u prošloj godini u Dane Martinja zabilježeno u 129 slučajeva. Ove godine u ova tri dana dogodilo se sedam (7) prometnih nesreća, od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama (dvije osobe teže i šest lakše ozlijeđeno) i pet (5) s materijalnom štetom, dok se prošle godine u isto vrijeme dogodilo pet (5) prometnih nesreća, od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama (pet osoba lakše ozlijeđeno) i tri (3) s materijalnom štetom.

Related Post