PREKO GRANICE S 1350 KUTIJA CIGARETA

352 0

25. listopad 2012. – Jutros, oko 5,10 sati na graničnom prijelazu

Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici Postaje granične policije su u suradnji sa carinom, prilikom nadzora autobusa, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 63-godišnjak, pronašli 1350 kutija raznih vrsta cigareta, skrivenih u prtljažnom prostoru. Vlasnik cigarete nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. U suradnji sa državnim odvjetništvom, daljnji rad i podnošenje kaznene prijave protiv 63-godišnjaka, su preuzeli službenici carine.

 

Na području policijske uprave, jučer su evidentirana četiri (4) kaznena djela imovinskog karaktera. U području prometa se dogodile dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije (2) osobe teško ozlijeđene, dok su dvije (2) osobe lakše ozlijeđene. Zabilježena su tri (3) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su dovršili kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Slavonskog Broda, zbog sumnje u kazneno djelo teške krađe. Pritom su utvrdili da je on, dana 18./19. kolovoza, provalio ulazna vrata fotokopirnice u Slavonskom Brodu, otuđivši iz otvorene kase i ladice radnog stola, nekoliko stotina kuna. Policija protiv 32-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Temeljni policajci su operativnim radom na terenu i kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom 17-godišnjaka, utvrdili da su upravo oni, počinitelji kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari. Proljetos su, u Slavonskom Brodu, u Ulici Fra Grge Martića, oštetili zidanu ogradu i dvorišnu zgradu, vlasništvo 59-godišnjaka. Policija protiv dvojice 17-godišnjaka podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu za mladež i izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Related Post